Levesbáró

Brüsszeli leves kvartett

Brüsszeli leves kvartett

A kelbimbó cukkini zeller paprika együtt lépnek fel!

1708570037_f97b28aa44_b.jpg


A zenében a kvartett négy szólóhangszer együtt, harmóniában muzsikál. Erre a levesben a fő összetevőire is érvényes ez a meghatározás. Kicsit szokatlan ez a párosítás főleg talán azért, mert a zsenge cukkíni nem igen találkozik az eredetileg őszi kelbimbóval. Ha már kelbimbó tudjátok-e hogy angolul brüsszeli káposztának hívjuk (brussel sprouts) eredetére utalva? Annak idején az első fagyok beálltával szüretelték. Mára már a nemzetközi kereskedelem és az üvegházi termesztés miatt már megszűnnek a zöldség gyümölcs szezonok. Szinte mindig mindent lehet kapni, esetleg az árakon érzékeljük, hogy nem most terem a környékünkön ez a növény. 

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg Kelbimbó

30 dkg cukkíni szeletelve

20 dkg zeller gumó   szeletelve

1-2 db kaliforniai paprika szeletelve

1-2 fej lilahagyma aprítva

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 dl paradicsom konzerv

1-2 Tk só

1-2 EK zsiradék ki mivel főz Oliva olaj, növényi, vagy állati zsiradék.

néhány csipet bazsalikom, kakukkfű, babérlevél.

Elkészítés:

Az edénybe a zsiradékon megpirítjuk a vörös, és fokhagyma szeleteket, zöldség alaplével, vagy vízzel felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk a kelbimbót, babérlevelet és a zellert, félig megfőzzük. Ez után rakjuk hozzá a cukkínit és főzzük míg roppanósra megfő. Engedjük fel a paradicsommal forraljuk fel és a végén adjuk hozzá a zöldfűszereket

Abattoir brussels market, elképesztő zöldség és gyümölcs választékkal, kitűnő minőségben szinte mindent megkapsz amire szükséged van. 

brusszeli_piac.jpgwp_20170602_10_27_20_rich_li.jpgHa már megszoktad , hogy te mint Európai kisebbségben vagy, és észreveszed az eladók, vásárlók kedvesek és segítőkészek akkor még szakemberként is elcsodálkozol, hogy itt mindent megtalálsz, és még magyar pénztárcával is elfogadható áron.

3 komment Világjáró Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Különleges konyhák Tovább
Brüsszeli leves kvartett Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
3 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr5612601619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.06.18. 17:20:14

Klassz! De a "brüsszeli bimbó" a mi piacunkon már nem kapható. Ez nálunk inkább egy téli leves lenne. Persze csak pár hónap és el lehet készíteni. :o)
(Amúgy a spout angolul kicsit mást jelent, mint a sprout.)
Válasz erre 

Levesbáró 2017.06.18. 18:40:30

Köszönöm az észrevételt, javítottam! Igen ilyenkor, lehet hogy a kelbimbót nálunk a mélyhűtőpultban találjuk meg.
Válasz erre 

Attilajukkaja 2017.06.18. 18:52:55

@Levesbáró:
Tudom, hogy csak egy apró elírás volt, csak vicces, hogy olyan szó is van az angolban, hogy spout. :o)
A kelbimbó amúgy nem rossz fagyasztva. Jó ötlet!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard