A zenében a kvartett négy szólóhangszer együtt, harmóniában muzsikál. Erre a levesben a fő összetevőire is érvényes ez a meghatározás. Kicsit szokatlan ez a párosítás főleg talán azért, mert a zsenge cukkíni nem igen találkozik az eredetileg őszi kelbimbóval. Ha már kelbimbó tudjátok-e hogy angolul brüsszeli káposztának hívjuk (brussel sprouts) eredetére utalva? Annak idején az első fagyok beálltával szüretelték. Mára már a nemzetközi kereskedelem és az üvegházi termesztés miatt már megszűnnek a zöldség gyümölcs szezonok. Szinte mindig mindent lehet kapni, esetleg az árakon érzékeljük, hogy nem most terem a környékünkön ez a növény.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg Kelbimbó
30 dkg cukkíni szeletelve
20 dkg zeller gumó szeletelve
1-2 db kaliforniai paprika szeletelve
1-2 fej lilahagyma aprítva
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 dl paradicsom konzerv
1-2 Tk só
1-2 EK zsiradék ki mivel főz Oliva olaj, növényi, vagy állati zsiradék.
néhány csipet bazsalikom, kakukkfű, babérlevél.
Elkészítés:
Az edénybe a zsiradékon megpirítjuk a vörös, és fokhagyma szeleteket, zöldség alaplével, vagy vízzel felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk a kelbimbót, babérlevelet és a zellert, félig megfőzzük. Ez után rakjuk hozzá a cukkínit és főzzük míg roppanósra megfő. Engedjük fel a paradicsommal forraljuk fel és a végén adjuk hozzá a zöldfűszereket
Abattoir brussels market, elképesztő zöldség és gyümölcs választékkal, kitűnő minőségben szinte mindent megkapsz amire szükséged van.
Ha már megszoktad , hogy te mint Európai kisebbségben vagy, és észreveszed az eladók, vásárlók kedvesek és segítőkészek akkor még szakemberként is elcsodálkozol, hogy itt mindent megtalálsz, és még magyar pénztárcával is elfogadható áron.