Levesbáró

Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Hollókői látogatás

unnamed.jpg

Mi Magyarok birka, bárányhúst szinte csak húsvétkor eszünk, ami vészesen közeleg, ezért osztom meg veletek egyik kedvenc receptem.  Ha még nem is látszik, hamarosan itt a tavasz, ilyenkor szinte kötelező ellátogatni Hollókőre. Bár néhány komolyabb dugó után én inkább, vagy előbb, bár az időt elnézve inkább később látogatok oda Palóclevest enni.

Nekem persze megvan a saját változatom, így néz ki!

A fotóért köszönet:

(a fotóért köszönet: Korpádi Péternek és Patyi Szidóniának)

 

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg birkahús, persze ha nem szeretitek, vagy nem akartok keresgélni, sertésből, és pulykacombból is készülhet
  • 40 dkg zöldbab én a zöldszínű ceruzababot ajánlom szebben
  • 3 evőkanál zsír, sertés, kacsa, esetleg étolaj
  • 2 dl legalább 20% tejföl
  • 2 krumpli megtisztítva, kockázva
  • 1 fej vöröshagyma megtisztítva apróra vágva
  • 1 db zöldpaprika apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csokor petrezselyem, kis csomag tárkony és kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ½ mokkáskanál roppantott feketebors
  • 2-3 babérlevél
  • 2-3 teáskanál só

Krumpli nudli, gombóc, elfoglaltak akár készen is megvehetik

 

  • 1-2 főtt tört burgonya
  • 1 egész tojás
  • 1-2 Ek liszt illetve annyi, hogy összeálljon
  • csipet só

Gyúrd össze majd formázd meg gombócoknak , nudli formára.

 

Elkészítés:

A bárányhúsnál nem annyira érdekes, de ha birkából készül, akkor a hártyákat, és az esetleges faggyút fejtsd le, (jellegzetes erős szaga miatt sokan nem szeretik) majd vágd apró kockákra.

 

A zsiradékot tedd egy fazékba, szórd rá a köménymagot, a babérlevelet, majd a felaprított vöröshagymát és a zöldpaprikát , és gyakori kevergetéssel dinszteld meg.

 

Add hozzá a húst, pirítsd meg amíg teljesen kifehéredik sőt ha némelyik megpirul még jobb, szórd meg pirospaprikával, Most már következhet fokhagyma , és a bors, majd  szokásaid szerint sózd is meg. ezután öntsd fel másfél liter vízzel.

A krumplit hámozd meg, és amikor a hús már félig megfőtt, add a leveshez. Ugyanekkor keverd hozzá a zöldbabot is.

 

A tejfölt a liszttel keverd ki csomómentesre, majd habard be vele a levest. Hagyd, hogy felforrjon most tedd hozzá a krumplis nudlit, vagy gombócot és addig lassan forrald míg fel nem bukkannak a felszínen, ekkor lezárhatod . A tetejét hintsd meg aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, kaporral. Így őrzik meg friss ízűket, és megkapják a szükséges hőkezelést.

2 komment Programajánló Magyaros leves húsos leves Nagyi-Napi recept Különleges konyhák Tovább
Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó
  • Mediterrán zöldséges sült csirkeleves Mediterrán zöldséges sült csirkeleves
  • Zöld leves Zöld leves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4813751846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.03.22. 16:22:22

Nagyon istenien néz ki!
Válasz erre 

takacsveca93 2018.03.22. 16:23:08

Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spórolni pedig úgy érdemes, hogy online újságokat nézek :) www.ujsagomat.hu/lidl/
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard