Levesbáró

A kihagyhatatlan pikáns vaddisznó raguleves

A kihagyhatatlan pikáns vaddisznó raguleves

Avagy a kevés vadételeink klasszikusa


vaddiszno_raguleves.jpg

Nagyon finom vaddisznó levest ettem Duna Residence Dunaszentmiklós hotelben a hétvégén,http://dunaresidence.hu/ gondoltam megosztom veletek. Egy kicsit hosszabb lesz a bevezető, de hátha sikerül nektek is kedvet csinálni egy látogatásra ebbe a nagyon szép apartman hotelbe a Gerecse egyik nagyon szép helyére. Ami nem mellékesen természetvédelmi terület. Nagyon közel a Neszmélyhez a Hilltop borászathoz, ami már önmagában is program lehet. (persze vigyázat a helyi rendőr is vadul szondáztat az átvezető úton!) Tatához, és természetesen Tatabányához ahol két érdekes strand illetve élményfürdő is van,  Vértesszőlőshöz az ősleletek meglátogatásához. Na meg persze Komáromba az erődhöz való kirándulás is kitűnő program.  Mi most egy hosszú 4 napos hétvégét töltöttünk itt egy 90 m2- es házban, de van 6 személyes is az nagyobb, mint 110 m2-es. Mit mondjak hárman elfértünk. Ráadásul árában nem több mint egy átlagos szállodai szoba. Persze van a házban illetve a „faluban” lakáshoz kell egy kis kompromisszum, hiszen a fürdéshez, a sportpályákhoz, eljutáshoz különösen télen át kell öltözni. Mert a központi épületben illetve a dombtetőn találhatók. A helyiek Holland falunak hívják, mert a házak tulajdonosai zömében onnan származnak. Az ízlés világ is az ő gondolkodásukat tükrözi. Puritán, de ízlésesés, átgondolt,praktikus. Na de térjünk az étteremre. Sokak nem tudják, hogy egy szállodai éttermi séfnek milyen sok mindenre kell odafigyelnie. Nem elegendő az egyszeri ételek elkészítése, hanem napi többszöri étkezést kell megszerveznie, a reggelitől vacsoráig. Nagyon meg kell válogatnia a beszállítókat, hogy állandóan friss változatos választékot tudjon biztosítani. Csendes hétköznapokon, és rendezvényes hétvégén is. Az ételekkel, italokkal nagyon elégedettek voltunk, és a kiszolgálás is gyors kellőképpen kedves, de nem tolakodó volt.

Szeretem a sűrű tartalmas leveseket. Ezért örültem, hogy az egyik választék ez volt a gyöngytyúkból készült húsleves mellett.  De mivel a séfnek más elfoglaltsága miatt nem tudta leírni az összetevőket megírom nektek a saját receptemet. Remélem, olvassa majd, és ha másképp gondolja, kiegészíti. Úgy sem hiszem, hogy egy ételt csak egyféle képen lehet elkészíteni. Soha nem értem azokat, akik kijelentik, hogy csak az ő receptjük az egyedüli elfogadható.

Hozzávalók 4 személyre:

KB 60 dkg vaddisznó színhús megtisztítva, összekockázva

1 fej vöröshagyma megtisztítva apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma megtisztítva apróra vágva

2-3 db sárgarépa megtisztítva, összekockázva

1-2 db gyökér megtisztítva, összekockázva

1 kisebb zellergumó megtisztítva, összekockázva

1-2 db burgonya megtisztítva, összekockázva

1-2 EK, ha lehetséges mangalica zsír

1 liter csontleves, vagy leveskocka

1-2Tk só

1 dl vörösbor

1-2 dl tejföl

1-2 EK mustár

1 EK liszt, vagy egyéb sűrítő

Fűszerek: 1-2 babérlevél, néhány szem borókabogyó, egész feketebors, csipet fűszerpaprika kakukkfű, rozmaring, zsálya.

½ Citrom leve esetleg rövid ideig a gondosan megmosott héja is főhet benne, de ez után el kell távolítani, mert keserű lesz az ételünk a fehér héjtól.

Elkészítés:

A zsiradékon megpirítjuk, a hagymákat sózzuk, majd a húst rátesszük és zsírjára pirítjuk. Ez után következnek a zöldségek, és a fűszerek. Fedő alatt gyakran kevergetve pároljuk. Amikor félig megpuhult a csontlevessel felengedjük, hozzáadjuk a burgonyát, és a bort majd készre főzzük. A legvégén a lisztel mustárral elkevert tejföllel behabarjuk.

 

 

 

2 komment Programajánló Különleges leves Magyaros leves húsos leves Tovább
A kihagyhatatlan pikáns vaddisznó raguleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr5012271032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jutiput 2017.02.21. 18:08:54

Eddig tárkonnyal készítettem, isteni finom, de ezt is ki fogom próbálni, bográcsban. Érdeklődve várnék egy bivaly hús receptet is
Válasz erre 

Levesbáró 2017.02.22. 08:16:03

@Jutiput: Csak bátorítani tudlak, tényleg jó még így is. Bográcsban talán még jobb lehet!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard