Levesbáró

Hamis gulyásleves

Hamis gulyásleves

Vegetarian Goulash

A legjellegzetesebb és a világon a legismertebb magyaros ételünk hús nélküli változata. Eredete a régi paraszti múltba merül. Hiszen általában a vidéki étkezésben hús csak hétvégenként került az asztalra. Ugyan akkor szükség volt tápláló laktató sűrű levesre. Amit kenyérrel fogyasztottak és gyakran…

Hamis gulyásleves Tovább
Holland sárgaborsó krémleves sonkával kolbásszal

Holland sárgaborsó krémleves sonkával kolbásszal

Dutch yellow pea soup

Mielőtt Hollandiába indultam, barátaim felhívták figyelmemet arra, hogy még csak véletlenül se számítsak rá, hogy létezik holland nemzeti konyha. Egy olyan országba érkeztem, ahol a világ összes konyhája és népe valamilyen módon jelen van, hiszen Hollandia varázsa éppen ez a nyitottság. Mindennek…

Holland sárgaborsó krémleves sonkával kolbásszal Tovább
Vörösboros aszalt gyümölcs leves

Vörösboros aszalt gyümölcs leves

Dried fruit soup with red wine

Gyümölcsleveseinkre általában borzongással néznek a nagyvilágban. Igazából nem tudom, hogy miért lett nálunk sokkal népszerűbb, mint máshol. Talán mi jobban szeretjük az édességeket. Persze készülhet friss, vagy fagyasztott gyümölcsből is. De az aszalványok íze utolérhetetlen, mert amikor a kiszárad…

Vörösboros aszalt gyümölcs leves Tovább
Tárkonyos kecskeragu leves (Goat ragout soup with tarragon)

Tárkonyos kecskeragu leves (Goat ragout soup with tarragon)

Avagy a szegény ember tehene

Egy újságcikkemből vágtam ki ezt a receptemet. Eszembe jutott, hogy vajon miért nem tud a kecskehús áttörő sikert elérni nálunk. Pedig tejének fehérje összetétele sokak egészségesebb mint a tehéné.Tartásában nem igényes. Minden érv a mellett szól, hogy többet együnk belőlük, és még sem lett…

Tárkonyos kecskeragu leves (Goat ragout soup with tarragon) Tovább
süti beállítások módosítása