Levesbáró

Hamis gulyásleves

Hamis gulyásleves

Vegetarian Goulash

hamisgulyas_leves.jpgA legjellegzetesebb és a világon a legismertebb magyaros ételünk hús nélküli változata. Eredete a régi paraszti múltba merül. Hiszen általában a vidéki étkezésben hús csak hétvégenként került az asztalra. Ugyan akkor szükség volt tápláló laktató sűrű levesre. Amit kenyérrel fogyasztottak és gyakran házi tészta követett. A háziasszony kiment a konyhakertbe kötényébe, vagy kosarába begyűjtötte a hozzávalókat és a tűzhelyen finom ebédet főzött családjának. Ez egy igazi  Nagyi-Napi recept

Hozzávalók 4 személyre 

60-70 dkg burgonya lehet akár édesburgonya, csicsóka is.

2-3 sárgarépa

2-3 petrezselyem gyökér zöldjével együtt

1 zellergumó zöldjével együtt, lehet szár zeller is

2 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 darab zöldpaprika

1 csípős paprika ha így szereti a család

1 db paradicsom

1 evőkanál zsiradék megszokástól függően

1-2 teáskanál só

1-2 teáskanál fűszerpaprika

1 kávéskanál köménymag

2-3 evőkanál reszelt tarhonya ha nincs glutén érzékeny a családban, és senki nem fogyókúrázik

esetleg 1 tojásból annyi liszttel amennyit felvesz, levesgaluska 

Vágd apróra a megtisztított megmosott vöröshagymát, zöldpaprikát, csípős paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Forró zsiradékba dobd a köménymagot míg pattogni nem kezd, ez után rakd be az összevágott hagyma és paprika keveréket, majd ezt követően a zöldségeket és szép magyar szóval, dinszteld meg*. Ez alatt kockázd össze a burgonyát össze a burgonyát és a szárzellert. Amikor a zöldség félig megpuhult tedd hozzá a krumplit. És főzd készre! A legvégén a tészta mellett döntöttél ezt is öntsd hozzá. Már csak az összevágott petrezselyem és zeller zöld következik, de ezzel már nem kell főzni!

Szólj hozzá! fogyókúrás Magyaros leves hús nélküli levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Nagyi-Napi recept Tovább
Hamis gulyásleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Mediterrán zöldséges sült csirkeleves Mediterrán zöldséges sült csirkeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr268737878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard