Levesbáró

Vörösboros aszalt gyümölcs leves

Vörösboros aszalt gyümölcs leves

Dried fruit soup with red wine

aszalt_gyumolcs_leves.JPG
Gyümölcsleveseinkre általában borzongással néznek a nagyvilágban. Igazából nem tudom, hogy miért lett nálunk sokkal népszerűbb, mint máshol. Talán mi jobban szeretjük az édességeket. Persze készülhet friss, vagy fagyasztott gyümölcsből is. De az aszalványok íze utolérhetetlen, mert amikor a kiszárad a cukor, és ízanyagai feldúsulnak. Meleg napokon jéghidegen akár csemege, akár nassolás, de még ételnek is utolérhetetlen. Ideális vendégváród is lehet mert ez előtte megfőzheted a mosogatómedencében hideg vízben hamar kihűl. A vendégek érkeztéig hűtőben tárolhatod.

Hozzávalók 4 személyre

1/2 kg aszalt gyümölcs alma, sárgabarack, szilva, mazsola, 

3 evőkanál cukor, vagy édesítő 

2 dl tejföl 

2 dl főzőtejszín

1 csipet só

1 evőkanál liszt vagy keményítő

4-5 szegfűszeg

néhány egész fahéj

1 kisebb darab vanília rúd

1 dl vörösbor, vagy illatos fehérbor gyümölcstől függően

Elkészítés: 

Ha nagyon száraz a gyümölcs érdemes hideg vízben előzetesen beáztatni. Majd egy fazékba tedd fel főni. Hozzáadjuk az édesítőt sót és fűszereket. Ha nem szereti a család a levesükben a egészben fűszereket, főzd külön, és levét öntsd hozzá. Ekkor öntsd hozzá a bort, a kikevert tejfölös, tejszínes habarással forrald ki.

aszalvanyok.JPG

 

A fűszerek hozzáadásának egyik zseniális módja a fűszerzacskó, beleszórjuk a hozzávalókat, és egyetlen mozdulattal kiemeljük a főzőléből. ez már nálunk is kapható:15082.jpgPersze lehet ezt hagyományosan elkészíteni, de ez esetben gondolj arra, hogy csak természetes ritka szövésű textilt használj, és len vagy kenderkötelet. Mert esetleg úgy járhatsz mint Bridget Jones zellerkékkrémlevese!

 

 

Szólj hozzá! Különleges leves hús nélküli levesek Tovább
Vörösboros aszalt gyümölcs leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Horvát bableves Horvát bableves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/8733776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Ajánló