Forrás: www.organicauthority.com
Bouillabaisse recept
Talán nincs még ennyire népszerű és változatosan elkészített tengeri halleves, mint ez! Ha erre jársz ezt nem hagyhatod ki! Amit én ettem az ilyen volt!
Ez egy darabka Francia tengerpart!
Hozzávalók 6 főre, úgy is meg akarja kóstolni még valaki.
1/4 csésze olívaolaj
2 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
1 édeskömény gumó, vékonyra szeletelve
4 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, darált
1/4 csésze Pernod (ánizsos zöldfűszeres likör)
1/4 csésze száraz fehérbor
1 kis doboz egész paradicsom
1 babérlevél
1 csipet sáfrány (csak kicsit drágább mint az arany szerencsére nem kell sok belőle)
1 csésze boltban vásárolt hal alaplé( ha nincs, a tisztításkor leeső halrészekből, gyorsan készíthetünk)
60 dkg burgonya, negyedekre vágva
2 kg különféle hal és a tenger gyümölcsei, mint a kagyló, kagyló, rák, tintahal vagy tőkehal. Ez legjobban a helyi halpiacon veheted meg!
Hozzá való sűrítő, ízesítő
1 csipet sáfrány
2 gerezd fokhagyma
1 pörkölt pirospaprika
1 darab fehér kenyér
1 tojássárgája
1 tk. só
1/2 csésze olívaolaj
pirított baguette
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat alatt alacsony lángon egy nagy, vastag fenekű fazékban. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, kb 2 perc.
Adjuk hozzá a Pernod-ot és a bort. Hogy egy pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, nyomkodjuk össze a kezünkkel.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a sáfrány és a burgonyát. Fedjük le és főzzük 10 percig főzzük.
Add az előkészített tenger gyümölcseit , kivéve a garnélarák és fésűkagyló, ha használunk hozzá, és adjunk hozzá vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és főzzük további 10 percig. Távolítsuk el az edényt a tűzről. És ekkor adjuk hozzá kagylót és a rákot
Szedjünk ki kb. 2 evőkanál húslevest, és egy mixerrel keverve. Adjuk hozzá a sáfrány, a fokhagymát és a borsot. És a tépkedett a kenyeret, lüktető keverék. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a maradék olívaolajat, mindvégig mozgassuk a mixert míg egyneművé válik .Ízlés szerint sóval.
Helyezzük a pirított baguette szelet a tányér aljára aljára. És szedjük rá a levest. Természetesen mellé további baguette szeleteket tálalunk.