Levesbáró

Marseille halleves (Bouillabaisse)

Marseille halleves (Bouillabaisse)

5493212723_fd599dc479_z-550x367.jpgForrás: www.organicauthority.com 

Bouillabaisse recept

Talán nincs még ennyire népszerű és változatosan elkészített tengeri halleves, mint ez! Ha erre jársz ezt nem hagyhatod ki! Amit én ettem az ilyen volt!

Ez egy darabka Francia tengerpart!

 

Hozzávalók 6 főre, úgy is meg akarja kóstolni még valaki.

1/4 csésze olívaolaj 
2 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve 
1 édeskömény gumó, vékonyra szeletelve 
4 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve 
2 gerezd fokhagyma, darált
1/4 csésze Pernod (ánizsos zöldfűszeres likör)
1/4 csésze száraz fehérbor 
1 kis doboz egész paradicsom 
1 babérlevél 
1 csipet sáfrány (csak kicsit drágább mint az arany szerencsére nem kell sok belőle)
1 csésze boltban vásárolt hal alaplé( ha nincs, a tisztításkor leeső halrészekből, gyorsan készíthetünk)
60 dkg burgonya, negyedekre vágva
2 kg különféle hal és a tenger gyümölcsei, mint a kagyló, kagyló, rák, tintahal vagy tőkehal. Ez legjobban a helyi halpiacon veheted meg!

Hozzá való sűrítő, ízesítő

1 csipet sáfrány 
2 gerezd fokhagyma 
1 pörkölt pirospaprika 
1 darab fehér kenyér 
1 tojássárgája 
1 tk. só 
1/2 csésze olívaolaj

pirított baguette

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat alatt alacsony lángon egy nagy, vastag fenekű fazékban. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, kb 2 perc.

Adjuk hozzá a Pernod-ot és a bort. Hogy egy pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, nyomkodjuk össze a kezünkkel.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a sáfrány és a burgonyát. Fedjük le  és főzzük 10 percig főzzük.

Add az előkészített tenger gyümölcseit , kivéve a garnélarák és fésűkagyló, ha használunk hozzá, és adjunk hozzá vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és főzzük további 10 percig. Távolítsuk el az edényt a tűzről. És ekkor adjuk hozzá kagylót és a rákot

Szedjünk ki kb. 2 evőkanál húslevest, és egy mixerrel keverve. Adjuk hozzá a sáfrány, a fokhagymát és a borsot. És a tépkedett  a kenyeret, lüktető keverék. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a maradék olívaolajat, mindvégig mozgassuk a mixert míg egyneművé válik .Ízlés szerint sóval.

Helyezzük a pirított baguette szelet a tányér aljára aljára. És szedjük rá a levest. Természetesen mellé további baguette szeleteket tálalunk.

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Marseille halleves (Bouillabaisse) Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr418729962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard