Levesbáró

Halloween tökből leves

Halloween tökből leves

Halloween pumpkin soup

helloween_tokleves_fuszeres_zsemlekockaval.jpgHalloween véget ért és az esetleg nyakunkon maradt tök hasznosítására egy kitűnő leves receptjét osztom meg veletek. A kifaragásra szánt terméseket sem sikerül maradéktalanul eladni, ezért most nagyon olcsón lehet hozzájutni, ráadásul sokan nem tudják, hogy ez a fajta is alkalmas főzésre sütésre. Persze ízében nem veszi fel a versenyt a Nagydobosi fajtánkkal, de pépesítve, fűszerezve felhasználható. Nálunk is előállt az a helyzet, hogy faragás során maradt épp egy levesnek való mennyiség, sajnáltam kidobni, így nem ment veszendőbe!

 Hozzávalók 4 személyre

1 kg tök

1 liter zöldség alaplé

2 dl főző tejszín vagy növényi tejszín a legjobban bevált a Cocomas

2 EK cukor vagy édesítő

1 TK. Curry por

1TK. Garam masala

1 Kk. só

1 kis db reszelt gyömbér

2 EK pirított tökmagdíszítésnek

2 EK tökmagolaj

1 EK liszt, vagy rizsliszt illetve étkezési keményítő. A legfinomabb a tápioka liszt.

1-2 szikkadt zsemle, vagy bagett kockára vágva

1 EK vaj és 1-2 Tk grill fűszerkeverék a zsemle pirításhoz, ízesítéshez.

 

 

Elkészítés:

A tököt a héjától a magoktól és a szálas belétől tisztítsuk meg. (legegyszerűbb egy evőkanállal kikaparni!) Kb. 1 liter zöldség alaplében tegyük fel főni. Ízesítsük, fűszerezzük.  Amikor megpuhult kevés hideg vízzel keverjük el a sűrítő anyagunkat, és a tejszínt. Öntsük hozzá és forraljuk fel. Tumixszoljuk és tálaljuk. A tetejére rakjunk a finom házi zsemlekockákból, vagy díszítésnek locsoljunk a tetejére egy kevés tejszínt, tökmag olajat. Szórjuk meg szárazon megpirított sózott tisztított tökmagot. A tökmagolajat vétek hevíteni, mert éppen azok az összetevők károsodnak, amiért érdemes fogyasztani! Én ezért úgy csinálom, hogy megpirítom szárazon a magokat, és a végén rácsepegtetek az olajból, és elkeverem. 

4 komment Különleges leves hús nélküli levesek Tovább
Halloween tökből leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr811924481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2016.11.05. 10:22:17

Amire gondol, azt Halloween-nek hívják. És ugyan ki az, aki nem tudta, hogy lehet enni is....
Válasz erre 

scavengario 2016.11.05. 11:02:16

Hello-hello-hello! Az Halloween.
Válasz erre 

2016.11.05. 12:18:06

Magyar és angol helyesírásból egyes, leülhet!
Válasz erre 

cybericius 2016.11.05. 19:41:51

A sok Halloweent majmoló identitászavaros magyar még a gagyi ünnepét sem tudja rendesen leírni. Ja persze, mert idióta módon helovínnek ejtik. Ha-ha-halloween.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard