Levesbáró

Kulturált köcsögözés

Kulturált köcsögözés

nagyszakacsi_verseny_2006_jul_049.jpg

Nagyon szeretném hogy egyre nagyobb divat lenne az effajta  köcsögözés. Ezt elődeink nagyon sokféleképen használták, de akár napjainkban és divatba hozhatjuk. Ha nincs kemencénk akár a mohács környékén élő sokácoktól tanulhatunk a szabadtűz parazsával megfőzött leves készítést. Azon a vidéken a húsos bab rotyog inkább, de még egy sor más féle ételt is megfőzhetünk ezen a módon. Fontos tudnivaló, hogy a fazekasra mindenképpen kérdezzünk rá hogy alkalmas-e parázson való főzésre. Az ilyen edények gyakran dróthálóval vannak körülvéve, mert a fülük nem mindig bírja el a teletöltött edény súlyát. Milyen népszerű lehet, hogy bográcsozás helyett, vagy grillezés mellett „egy füst alatt” komplett ebédet főzhetünk. Mit tudunk ezen a módon megfőzni? Csak ötletadóként

Természetesen füstölt húsos bablevest. http://levesbaro.blog.hu/2017/03/20/jokai_bableves_949

Forró gyömbéres almalevest. http://levesbaro.blog.hu/2016/07/27/gyomberes_almaleves

Palóclevest. http://levesbaro.blog.hu/2017/02/15/palocleves_250

Mangalica szalonnás tarhonyalevest. http://levesbaro.blog.hu/2016/07/08/tarhonyaleves_453

Tárkonyos ragulevest. http://levesbaro.blog.hu/2017/03/15/tarkonyos_csirkeraguleves_897

Lencselevest. http://levesbaro.blog.hu/2016/05/09/shambar_soup_indiai_lencseleves

Kakukkfüves vadgulyás: http://levesbaro.blog.hu/2016/12/02/kakukkfuves_vadgulyas

De sorolhatnám még sokáig, de szívesen várom ötleteiteket.

 

8 komment Magyaros leves Különleges konyhák Tovább
Kulturált köcsögözés Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
8 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Cigány lecsó Cigány lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6212695869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wildpig 2017.07.28. 13:48:45

Láttad, hogy mi lett a bejegyzésedből a kibocsátása után?
Válasz erre 

Peetee 2017.07.28. 14:02:56

De még milyen jó!!! A ragus leveseken túl a töltött káposzta, a füstölt csülök is remekül elkészíthető. Szabad tűzön valóban vigyázni kell a közvetlen hőstresszt nem bírja el az összes edény. A fokozatos melegedés-hűlésre kell figyelni. Nyáron adott a szabad tűzön való főzés, télen pedig a sütőbe is be lehet dobin az edényeket és hasonlóan finom elemózsiákat lehet készíteni.
Válasz erre 

Metálvörös 2017.07.28. 14:50:00

Nem sok féle képen, hanem sokféleképpen.
Válasz erre 

Janossz 2017.07.28. 19:02:15

Erdélyben töltött káposztát csak ilyen edényben láttam főzni.
Válasz erre 

Levesbáró 2017.07.31. 10:55:02

@wildpig: Köszönöm szépen javítottam
Válasz erre 

Levesbáró 2017.07.31. 10:56:20

@Janossz: Igen , és milyen csodás! Egyébként az Alföldön is több helyen így készítik.
Válasz erre 

Levesbáró 2017.07.31. 10:56:53

@Metálvörös: Köszönöm átírtam.
Válasz erre 

Levesbáró 2017.07.31. 10:57:57

@Peetee: Köszönöm a kiegészítést.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard