Az a leves egy nemzetközi alternatívája lehet a halászlevünknek. Ha a barátaidat meg akarod lepni egy különleges ütős levessel, akkor bátran állj neki! A siker nem marad el!
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg kedvenc szálkanélküli hal hús csíkokra vágva. Ez lehet harcsa, afrikai harcsa. De lehet tengeri sügér, vagy alaszkai Pollock filé is.
1-2 Sárgarépa tisztítva, aprítva
1-2 zellerszár+ zöld a díszítéshez aprítva
1-2 vöröshagyma cikkekre vágva
2-3 fokhagyma zúzva
1 -2 db színes paprika darabolva
1-2 paradicsom aprítva
1 -2 1 jalapeño chili, magozott, negyedelt, persze ha nem kapsz egyéb zöld erős paprikával is pótolhatod.
1-2 EK zsiradék
1-2 burgonya
1 TK mexikói fűszerkeverék
1 kisebb darab összevágott gyömbér
1 TK só
1 liter hal alaplé
1-2 TK füstölt paprika.
Elkészítés:
A zsiradékban megpirítjuk a zöldségeket, a burgonyát és a hagymát sózzuk, fűszerezzük, meghintjük a paprikával, és felengedjük a hal alaplével. Forrás után belehelyezzük a halhúst és a paradicsomot, és készre főzzük.