Levesbáró

Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup

Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup

Gyöngytyúk leves
Egyik kedvenc levesem a gyöngytyúkból készülő húsleves. Sajnos egyre ritkábban találkozunk vele. Egy régi parasztház udvarán a legjobb házőrzők közé tartozott. Ha túl sokat rikácsolt, fazékban végezte, a család örömére. Mivel tovább fő mint a tápos csirke, hagyjunk időt az elkészítéséhez. Ha viszont felraktuk főni nem sok gond van vele, csak néha rá kell pillantani, hogy szép lassan gyöngyözve forrjon. Elkészítése nagyon hasonlít a többi húsleveséhez. Itt egy kicsit nehezebb ügy a nulladik lépés a beszerzés. A többi már egyszerű: Tisztítás, darabolás, mosás, hideg vízben való főzés elkezdése, sózás, lehabozás, leves zöldségek hozzáadása, fűszerezés, főzés, leszűrés, zöldségek összevágása, leves betét külön kifőzése, tálalás, evés, öröm. 
Hozzávalók: 
Gyöngytyúk 1 db
Sárgarépa 1-2 db egészben főzzük, mert nem édesíti meg a levesünket.
Gyökér 1-2 db
Zeller 1/2
Vöröshagyma 1 fej
Fokhagyma 2-3 gerezd
Kelkáposzta 1/4 csak félidőben hozzátéve
Zöldpaprika 1 db
Paradicsom 1 db
Só ízlés szerint.
Bors egész 1 kk.
Kömény 1 csipet
Szerecsendió 1 csipet
Gyömbér egész  kk darab.
Pirospaprika 1 csipet ( a színe miatt)
(Guinea fowl 1)
Szólj hozzá! Tovább
Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9612875758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard