Levesbáró

Chorizo leves káposztával és  paradicsommal

Chorizo leves káposztával és paradicsommal

Chorizo soup with cabbage and tomatoes

chorizos_kaposztaleves.jpg

Valamilyen ősi kapcsolat van a kolbász és káposzta között. Ha még e kötelékbe belép a paradicsom és a tejföl is, akkor megérkeztünk a top levesek földjére. Persze ha te a magyar házikolbászra esküszöl akkor legyen az. Érdekes volna egyszer komolyan elmerengeni, vajon miért van annyira hasonló íze a két kolbászfélének, pedig több ezer kilométerre készülnek egymástól. Ételekben ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti egymástól őket. A tetejére díszítésnek tett tejfölnek is nagyon fontos szerepe van a tökéletes íz harmónia eléréséhez.

Hozzávalók 4 személynek:

40 dkg kolbászcsípős

50 dkg savanyú káposzta

2-3 db paradicsom kockára vágva

1-2 fej vöröshagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1-2 dl teljes tejföl

1-2 TK só

1-2 EK zsiradék olaj, zsír, vaj függően, hogy mit szeretsz

Fűszerek: fekete bors, kömény, babérlevél, kakukkfű, zsálya, ízlés szerint

1 liter csontleves

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, csont lével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és egészben a kolbászt. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egészben főzöm ki a kolbászt sokkal szaftosabb marad főzés után. Puhára főzzük, majd beletesszük a paradicsomot és készre forraljuk.  Kivesszük, a kolbászt felkarikázzuk, és a tejföllel együtt tálaljuk az elkészült levest. Ha szereted, akkor tégy mellé egy szelet rusztikus barna kenyeret.

 

3 komment Különleges leves nemzetközi levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Chorizo leves káposztával és paradicsommal Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
3 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9711780251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.09. 18:39:04

A magyar és az angol helyesírást még gyakorold!
Válasz erre 

Lányosapa 2016.10.09. 18:44:59

A káposztának igencsak használna némi dinsztelés a vízbe borítás helyett...
Válasz erre 

Levesbáró 2016.10.10. 13:00:43

@boxorka: Ok dolgozom rajta! Köszönöm!
@Lányosapa: Nagyon jó ötlet!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard