Levesbáró

A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A Waterloo-i recept hússal, lazaccal, tofuval.

waterlooi_zoldsegleves.jpg

Rendhagyó híradás Brüsszelből: Waterloo-i zöldségleves. Hússal, hallal, füstölt tofuval, kívánság szerint.

Brüsszeli fárasztó sétám végén egy igazi gőzölgő levesre vágytam már. (Egy Levesbáró mire is sóvárog?) Nem volt egyszerű a rengeteg étkező közül megtalálni ezt a helyet. Ráadásul, mivel reform étterem még egészséges nyersanyagokból is készült. Pl. bió baget, persze ilyen is van! Arra gondoltam, hogy ezt feltétlenül megosztom veletek, mert nagyon jól esett. Természetesen nem az étterem hivatalos receptjét látjátok, hanem a belém épített szenzorok segítségével kielemeztem, és én így főzném meg.

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg csirke combfilé, vagy lazac, vagy füstölt tofu (szójatúró) ki mit szeret! Kockára vágva

20 dkg basmati rizs

30-40 dkg leveles zöldség, spenót, sóska, kínai kel, kále (fodros kel), friss kelkáposzta, akár vegyesen is gondosan megmosva csíkokra vágva.

1 csomag újhagyma, zöldjével együtt karikára vágva

1-2 gerezd fokhagyma zúzva

1-2 EK zsiradék, zsír, kókuszzsír, olíva, főzőolaj

1-2 TK só

1-2 TK bió fűszerkeverék

egy csokor zöldfűszer keverék, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, kapor, lestyán, tárkony, amihez hozzáférsz. apróra vágva

1 liter zöldségalap lé. vagy por.

1 csipet feketebors, curry por, erdélyi zöldfűszerkeverék

Elkészítés: (nagyon egyszerű)

Ha húsossal készítjük, akkor az az apró kockára vágott csirkehúst, comb vagy mellfilét fűszerekkel keverjük, összesózzuk és a fokhagymás zsiradékon süssük elő. Zöldség alap lével vagy vízzel engedjük fel és forraljuk fel!  Ekkor adjuk hozzá a rizst, és néhányszor megkeverve főzzük majdnem puhára. Ez után következnek a levélzöldségeket és lassan főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul. Az utolsó forrásnál hintsük meg a zöldfűszerekkel. Ha tofu, vagy lazac kockákkal készítjük ezeket nem érdemes belefőzni, mert a hosszabb forralás rontja az ízűket, és állagukat. Én ezeket egy külön serpenyőben a zsiradékon megfűszerezve megpirítom és tálalásnál osztom szét a tányérokba.wp_20170602_19_24_12_rich_li.jpg

1 komment Programajánló Világjáró Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Különleges konyhák Tovább
A legfinomabb belga reformleves mindenkinek Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó
  • Cigány lecsó Cigány lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr2012563361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sólyom Tomi 2017.06.07. 11:00:45

Vagyis fogjuk, amink van, és főzzük meg. Remek recept!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard