Levesbáró

Gyömbéres almaleves

Gyömbéres almaleves

Apple soup with ginger

gyombere_almaleves1.jpgVégre egy gyümölcsleves amely hidegen, langyosan, forrón is finom! A külső hőfok alapján szabadon dönthetünk, hogy melyiket választjuk. Manapság szélsőséges időjárásunkhoz a levesünk is tud alkalmazkodni! 

Hozzávalók 4 személyre: 

1 kg színes alma (nyári savanykás rétesalmából is kiváló)

2-3 Ek cukor, vagy édesítő

1 kisebb friss gyömbér

4-5 szem szegfűszeg

1 db nagyobb fahéj

1/2 vaníliarúd

1 citrom leve

1,5 dl 20% tejföl

1,5 dl főzőtejszín

1 Ek liszt, vagy keményítő

1 csipet só

Ínyenceknek 1 pohár illatos fehérbor, vagy 2 cl bodzaszörp.

Elkészítés:

Kezdjük a fűszerredukcióval, ezzel egy időben mossuk meg és csumázzuk ki az almákat. Végre elővehetjük a konyhafiókban kallódó fűrészfogas, csumázónkat, de ha nincs negyedeljük el az almákat és egy kis késsel kikanyaríthatod  a magházakat.  Régen meghámoztuk őket, de ma már rájöttünk, hogy nagyon sok értékes anyag megy veszendőbe, ezért ezt nem tanácsolom. Ráadásul szebb is így a levesünk. Vágjuk cikkekre és mielőbb kerüljön kb. 1 liter forró vízbe, hogy az enzimektől ne barnuljon meg. Ha ez nem lehetséges a citromos víz is hasonlóan véd. Ezt később felhasználhatjuk a főzésnél. Édesítsük, sózzuk, és kevés hideg vízzel liszttel tejföllel, tejszínnel készített habarással sűrítjük. Most már hozzáöntjük a többi ízesítőt is. Kiforraljuk, ha hidegen szeretnénk fogyasztani akkor lehűtjük. 

 

depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up.jpgRedukció: ha a ízesítendő alapanyagunk hamarabb fő meg mint amennyi idő alatt a a fűszereinkből kifőnek az ízek célszerű külön forralni és a leszűrt ízes levet hozzáönteni az ételhez. Ráadásul evés közben sokan nem szeretnek fűszerekkel találkozni.

Forró ételeket mosogató medencébe engedett vízfürdőben néhányszor megkeverve tudod leggyorsabban lehűteni.

Ha a főzővizünket már előre beízesítjük akkor sokkal ízesebb lesz a benne főtt nyersanyagnak. Jelen esetben az almánknak.

Szólj hozzá! Magyaros leves hús nélküli levesek Nagyi-Napi recept Tovább
Gyömbéres almaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó
  • A krumplileves legyen krumplileves A krumplileves legyen krumplileves
  • Cigány lecsó Cigány lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr438917024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard