Levesbáró

Csicseriborsó krémleves grillezett garnélával

Csicseriborsó krémleves grillezett garnélával

Chickpea soup with grilled prawns

magyar_konyha_trofea_070.jpgA csicseriborsó a Kelet egyik csodálatos alapanyaga, egyre divatosabb nálunk is. Értékes fehérjeforrás laktató finom és változatos ételeket készíthetsz belőle. Most egy krémleves került sorra. De hogy mégsem legyen annyira egyszerű, levesbetétnek egy kis fokhagymás fűszeres vajon megpirított rákfarkot tettem rá. Persze nem kötelező, de ajánlatos! A leves kicsit a mi értelmezésünkben főzelékhez hasonlít, de ez ne zavarjon minket, más népeknél nem igen ismerik a mi jó kis főzelékeinket.

Hozzávaló 4 személyre:

Csicseriborsó 30 dkg

Rákfarok(garnéla) 12 db, persze a méret meghatározó!

Vöröshagyma 1 fej

Fokhagyma 2-3 gerezd

Tejszín, tejföl, joghurt, kókusztej, vagy más növényi tej. 2 dl. ki-ki ízlése, esetlegesen diétája szerint természetesen a tej nélküli meghatározás csak a növényi tejekre igaz!

Ételízesítő 1 Ek.

Só 1 Tk

Babérlevél 3-4 db

Kurkuma 1Kk.

Marokkói fűszerkeverék 1-2 T.

Zsiradék (vaj, olívaolaj) 1 Ek 

Elkészítés:

A megmosott beáztatott csicseriborsót fel tesszük főni, kb. 1,5 l  majd hozzáadjuk a megtisztított, megmosott hagymákat, ez után jönnek a fűszerek. Amikor megfőtt érdemes kivenni a babérleveleket. Hozzáadjuk a tejszínt felforraljuk és összeturmixoljuk. 

A rákfarkakat sózzuk, fűszerrel meghintjük és mind két felét vajban megpirítjuk. 

depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up_2.jpgA beáztatás azért is fontos, mert nálunk gyakran árusítanak öreg gabonaféléket, ezek főzési idejét nagyon megrövidíti a hideg vízben eltöltött idő. Természetesen meleg nyári napok érdemes hűtőbe rakni! Akár meg is erjedhet, ami már egy másik eljárás. Azt cefrének hívjuk.

 

Szólj hozzá! Mesterkurzus Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Csicseriborsó krémleves grillezett garnélával Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Cigány lecsó Cigány lecsó
  • Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt. Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt.
  • Zöld leves Zöld leves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr338785692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard