Barátainkhoz voltunk hivatalosak, és arra gondoltunk viszünk magunkkal bablevest. A házigazdánk Peti diabéteszben szenved ezért gondoltam, hogy Ő se érezze kirekesztettnek magát, és mi sem maradjunk ki a megszokott jóból. Összeházasítottam a görög és magyar bablevest. A kiindulás, főzés nagyon hasonlít a sűrítésben nagyon eltérnek egymástól.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg tarkabab
30 dkg füstölt tarja
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér zöldjével együtt
1 db zeller gumó zöldjével együtt
3 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma (nem tévedés)
1 Tk fűszerpaprika
Elkészítés:
A babot a füstölt hússal legalább 4 órára hideg vízben beáztattam. Majd feltettem főni. Mikor félig megpuhultak adtam hozzá a megmosott megtisztított répát, gyökeret zellert fokhagymát. Zsiradékot, sót nem is raktam hozzá a tarja miatt. Amikor megpuhult kiszedtem a zöldségeket ne törjenek össze. Beleszórtam a finomra vágott vöröshagymát, és a tetejét meghintettem a pirospaprikával. Még kb. öt percig forraltam és meghintettem a zöldekkel.
Mitől magyar? az ízesítéstől.
Mitől görög? a sűrítőanyag a finomra vágott vöröshagyma, ne aggódjatok nem nyomja el az étel ízét, ráadásul nagyon egészséges is, és érdekes nekem mindig ég a gyomrom a rántásos ételektől ezzel nincs gondom. A görög bableves általam ismert legjobb receptjét még megosztom veletek.