Levesbáró

Erdei vargányás gombakrémleves

Erdei vargányás gombakrémleves

Wild mushroom cream soup

gomba.jpgEz a gomba egy kicsit a "Birodalmi lépegetőhöz" hasonlít, annyira sajnos nem ismerem a gombákat, hogy bombavizsgáló szakértelme nélkül is fel merném használni. E miatt talán még most is ott van a Naszály oldalában. De azért ihletet adott! Erdei gombakrémleves ötletéhez!kremleves_gomba.jpgVargányás gomba krémleves akár glutén érzékenyek, cukorbetegek, fogyókúrázók is fogyaszthatják!

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

20 dkg erdei gombakeverék

20 dkg vargánya gomba

1-2 db petrezselyem gyökér zölddel együtt

1 db zeller gumó

1-2 db sárgarépa

1 db vöröshagyma

1-2 db fokhagyma

1 Ek rizsliszt

1 Ek zsíradék

1 Tk Erdélyi fűszerkeverék

1 csipet feketebors

1-2 babérlevél

1 Kk fűszerpaprika

 



Előkészítés:

 

A gombákat szita felett gondosan megmossuk, a hagymákat  és a zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és összedaraboljuk.

 

Elkészítés:

A zsíron lepirítjuk a hagymákat és hozzáadjuk a zöldségeket dinszteljük, majd a gombák következnek fűszerezzük, sózzuk. Ez után felöntjük kb. 1 liter vízzel, és készre főzzük. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, és a vízzel elkevert rizs lisztet. Most már csak a turmixolás van hátra.

Szólj hozzá! hús nélküli levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Tovább
Erdei vargányás gombakrémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr598761974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard