Ez a gomba egy kicsit a "Birodalmi lépegetőhöz" hasonlít, annyira sajnos nem ismerem a gombákat, hogy bombavizsgáló szakértelme nélkül is fel merném használni. E miatt talán még most is ott van a Naszály oldalában. De azért ihletet adott! Erdei gombakrémleves ötletéhez!
Vargányás gomba krémleves akár glutén érzékenyek, cukorbetegek, fogyókúrázók is fogyaszthatják!
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg erdei gombakeverék
20 dkg vargánya gomba
1-2 db petrezselyem gyökér zölddel együtt
1 db zeller gumó
1-2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1-2 db fokhagyma
1 Ek rizsliszt
1 Ek zsíradék
1 Tk Erdélyi fűszerkeverék
1 csipet feketebors
1-2 babérlevél
1 Kk fűszerpaprika
Előkészítés:
A gombákat szita felett gondosan megmossuk, a hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és összedaraboljuk.
Elkészítés:
A zsíron lepirítjuk a hagymákat és hozzáadjuk a zöldségeket dinszteljük, majd a gombák következnek fűszerezzük, sózzuk. Ez után felöntjük kb. 1 liter vízzel, és készre főzzük. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, és a vízzel elkevert rizs lisztet. Most már csak a turmixolás van hátra.