A bográcsba zsiradékra (ez most éppen libazsírra) ráöntöm az összevágott vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, és pirítom. Fűszerezem ételízesítő a Magi Ízvarázs granulátummal ezt kaptam, egyébként nagyon jó!
Állandó kevergetés mentén lepirítom, majd hozzáadom a kockára vágott húst, és ezzel párolom tovább kifehéredésig. Ha ezt elmulasztod a szaft, vagy leves a húsból kifolyó fehérjék miatt szürkés-fehéres pelyhekkel lesz tele. Felengedem és addig főzöm , míg roppanós nem lesz.Ezután következett a megtisztított összevágott sárgarépa, pasztinák, zellergumó. És addig főztem míg félig megfőtt.
A végső zöldségféle a szintén megtisztított, megmosott és összevágott burgonya és paradicsom. Ezután engedtem annyi vízzel, amennyi levesre szükségem volt. Felforraltam, elkevertem és ráhintettem a kézi reszelt tarhonyát, csipetke helyett. Sajnos az gyakran túl nagy szemű és nagyon lassan fő meg.
És csak most hintettem meg fűszerpaprikával, igen nem tévedés, Ha az elején tesszük az ételünkre akkor a hosszasabb főzéskor megbarnul. (Márpedig a mi gulyásunk, pörköltünk tűzpiros!) Még egy fontos tanács, mindig a tetejére feljövő zsiradékra hintsd rá, mert a paprika színét adó kapszantin, zsiradékban oldódik
Végül a megmosott petrezselyem, és zeller zöld következett. Mivel sok gyerek van a csapatban nem vágtam össze. Tapasztalatom szerint a kicsik nem szeretik, ha találkoznak vele a tányérukon. De az igazán finom levest ezek nélkül nem tudjátok elkészíteni. a legvégén pedig egy lezser mozdulattal az egészet eltávolíthatod.
A bal sarokban a földön a főszereplő. Ha a tűz fölött hagyjátok szinte biztosan odaég, a parázs hőjétől.