Levesbáró

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

91837362-6d62-4b7a-b143-baf30a2c824f.jpgA bográcsba zsiradékra (ez most éppen libazsírra) ráöntöm az összevágott vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, és pirítom. Fűszerezem ételízesítő a Magi Ízvarázs granulátummal ezt kaptam, egyébként nagyon jó!66bf842e-38fd-4de6-ab24-3a956b88f11d.jpg

Állandó kevergetés mentén lepirítom, majd hozzáadom a kockára vágott húst, és ezzel párolom tovább kifehéredésig. Ha ezt elmulasztod a szaft, vagy leves a húsból kifolyó fehérjék miatt szürkés-fehéres pelyhekkel lesz tele. Felengedem és addig főzöm , míg roppanós nem lesz.5f70ab96-a26a-4c7b-a173-00e5b187345d.jpgEzután következett a megtisztított összevágott sárgarépa, pasztinák, zellergumó. És addig főztem míg félig megfőtt. 

956cc465-3b7f-4678-a31c-97b592d1ce1f.jpg

A végső zöldségféle a szintén megtisztított, megmosott és összevágott burgonya és paradicsom. Ezután engedtem annyi vízzel, amennyi levesre szükségem volt. Felforraltam, elkevertem és ráhintettem a kézi reszelt tarhonyát, csipetke helyett. Sajnos az gyakran túl nagy szemű és nagyon lassan fő meg.

86f6ddfa-e3c8-41e8-a7f0-911161dfb18a.jpgÉs csak most hintettem meg fűszerpaprikával, igen nem tévedés, Ha az elején tesszük az ételünkre akkor a hosszasabb főzéskor megbarnul. (Márpedig a mi gulyásunk, pörköltünk tűzpiros!) Még egy fontos tanács, mindig a tetejére feljövő zsiradékra hintsd rá, mert a paprika színét adó kapszantin, zsiradékban oldódik

zeller.jpgVégül a megmosott petrezselyem, és zeller zöld következett. Mivel sok gyerek van a csapatban nem vágtam össze. Tapasztalatom szerint a kicsik nem szeretik, ha találkoznak vele a tányérukon. De az igazán finom levest ezek nélkül nem tudjátok elkészíteni. a legvégén pedig egy lezser mozdulattal az egészet eltávolíthatod.

5af458f8-084c-4ee9-8c65-e90f87908c9e.jpg

A bal sarokban a földön a főszereplő. Ha a tűz fölött hagyjátok szinte biztosan odaég, a parázs hőjétől.

Szólj hozzá! Tovább
Bográcsgulyás Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek
  • Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt. Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt.
  • Mediterrán zöldséges sült csirkeleves Mediterrán zöldséges sült csirkeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr788694152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard