Levesbáró

Currys spenótos rizses lencseleves

Currys spenótos rizses lencseleves

Tavasz a télben

curry-is_lencses_rizses_spenotleves.jpg

Ilyenkor kora tavasszal már nagyon vágyunk az üde friss zöld ételekre. Nem csoda, mert szervezetünk vitamintartalékai kezdenek kiürülni. Belsőnk kihegyezve jelzi, hogy mire van szükségünk. Valószínű, hogy ennek köszönhetően megláttam a Spar-ban a nagyon szép baby spenótot, azonnal megvettem, mondván milyen jó lesz majd a zöldsalátába. Miután rizses lencselevest főztem ebédre, egy hirtelen ötlettől vezérelve megmostam és a főzés vége felé beleraktam. Nagyon jó lett, gondolom, megosztom veletek.

Hozzávalók 4 személyre:

20- 25 dkg lencse néhány órával előbb megmossuk, és hideg vízben beáztatjuk.

10 dkg rizs, amit otthon a szekrényben találsz rizottó, jázmin, basmati. Csak a főzési időt vedd figyelembe, ha barnarizst adsz, hozzá azt már a lencsével egyszerre tedd bele. A hántoltakat elegendő csak a félidőben hozzáadni.

1 db vöröshagyma tisztítva apróra vágva

1 db szárzeller, esetleg ½ gumó

1-2 gerezd fokhagyma

10 dkg babyspenót többször váltott vízben gondosan megmosva. Vigyázz mindig a vízből szedd ki, hogy az alján esetleg ottmaradó homok ne kerüljön az ételbe.

1-2 TK curry por

1 TK só

1 l húsleves vagy zöldségleves esetleg kivonat, por

Fűszerek: 1-2 babérlevél, egy csipet zsálya, római kömény, ha szereted chili paprika

1 dl tejföl, vagy görög joghurt, vagy növényi tejszín díszítésre dúsításra.

1-2 EK zsiradék. Olíva olaj, kókuszzsír, libazsír. stb.

Elkészítés:

Rendkívül egyszerű, a zsiradékban a hagymákat a fűszerekkel üvegesre pirítjuk, felengedjük a levessel, vagy vízzel hozzárakjuk, a lencsét sózzuk, és félig megfőzzük. Ezután kerül bele a megmosott rizs és lassan gyakran megkeverve főzzük, a legvégén következik a spenót mi után ez is megfőtt tálaljuk.

4 komment Különleges leves nemzetközi levesek hús nélküli levesek Tovább
Currys spenótos rizses lencseleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • A krumplileves legyen krumplileves A krumplileves legyen krumplileves
  • Cigány lecsó Cigány lecsó
  • Zöld leves Zöld leves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4312182790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2017.02.06. 05:54:00

Na most akkor a véleményem.
Számít? Mindegy.

Szeretem a lencsét. Levesnek, főzeléknek, kalbásszal.
(Tudom, az kolbász, de a nagymamám kalbászt mondott hatvan évvel ezelőtt.)

Felnőtt fejjel szerettem meg a spenótot. Popey...

A rizslevest megeszem, mert a katonaságnál úgy tanították, hogy mindent meg kell enni - különben nem éljük túl a szerb hadifogságot.

De együtt a három? Kösz, nem.

A feleségem itt egyetértene velem (ritka eset!!!). Ő azt mondaná, hogy három nap, három különböző leves. Nem pedig három napig ugyanaz a leves.
Éppen elég nyűg évtizedekig ugyanaz a férj. Itt meg én értek egyet... a másik oldalról.
Válasz erre 

Levesbáró 2017.02.06. 16:31:29

@na__most__akkor: Persze számít a véleményed. Én is azok közé tartozom akik mindhármat szeretik, éppen ezért együtt is izgalmasnak tartom. . Sokan az újdonságra vágynak, nekik szántam ezt a levest.
Válasz erre 

Levesbáró 2017.03.20. 09:07:50

Köszönöm szépen.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard