Manapság egyre nagyobb divat, hogy átlépjük az ételek közötti kategóriákat. Ezt az alap ételünket újrahangoltam. Tudom, Erdélyben készítenek hasonló néven, de az nekem akkor is töltött paprika. Őszintén bevallom, nem volt időm túl sokat bajlódni vele, paprikám is nem volt éppen tölteni való, ezért gondoltam, hogy egytálételnek alakítom át. Nagyon finom lett ezért gondoltam arra, hogy megosztom veletek.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg Darált sertéshús
½ Liter házi paradicsomkonzerv (keresztmama ajándéka) de ha nincs otthon ilyen, akkor 1 doboz jó minőségű kedvencem: a San marzano paradicsom konzerv.
2 db zöldpaprika kicsumázva nagy kockákra vágva.
1 db fehér saláta hagyma tisztítva nagy kockákra vágva.
12 dkg Rizs milyet szeretsz most éppen jázminból készült, de lehet akár gömbölyű rizottó, vagy egyéb rizs is.
1 EK zsiradék én kacsazsírral készítettem, de lehet természetesen olívaolaj is.
1-2 gerezd fokhagyma a paradicsommártásba mindig teszek.
1 kis db zeller zöld, vagy kisebb gumó megtisztítva és összevágva.
1 TK só.
1 EK cukor, vagy édesítő eritrit, vagy xilit.
1 TK , fűszerpaprika.
1 kevés frissen őrölt fekete bors
Liszt nincs benne!
Elkészítés
A zsiradékot felmelegítem, majd hozzáteszem az összevágott hagymát, és a fokhagymát, zellert. Megpirítom, és ekkor következik a darát hús, a só és a fűszerek. Addig kevergetem, míg teljesen kifehéredik, sőt egyes helyeken egy kicsit meg is pirul. Most felengedem kb. ½ liter vízzel és a paradicsom lével. Amikor felforrt akkor kevergetés közben beleöntöm a rizst és gyakori kevergetés mellett kb. 20 percig főzöm. Ellenkező esetben leragadhat. Most már jöhet a zöldpaprika, a cukor vagy édesítő. És még KB 10 percig lassan forralom. Rövid pihentetés után tálalhatjuk. Nagyon egyszerű, de ízében nem marad el étel testvérétől. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik nem állnak neki töltögetni a paprikákat, de ugyanakkor szeretik.