Levesbáró

Édes kukoricaleves pirított kesudióval

Édes kukoricaleves pirított kesudióval

kesudios_kukoricaleves.jpg

Mexikóból hazatérő cimborám áradozott erről a levesről, addig nyaggatott, míg össze nem állítottam a receptet. Gondolom, titeket is érdekelhet, ezért osztom meg veletek is. Nagyon hamar megfő érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre: 

½ Kg az évszakra való tekintettel gyorsfagyasztott zsenge morzsolt, de szezonban feltétlenül próbáld ki friss tejes kukoricából is.

10 dkg Kesudió egészben szárazon megpirítva, hogy amikor esszük a kukorica lágy roppanásával ellentétben találkozzunk egy ropogós maggal is. Vagy megőrölve lisztnek hozzákeverve titkos ízfokozónak, sűrítőnek. 

2 dl tejszín

1 EK cukor, vagy ennek megfelelő édesítő

1 EK étkezési keményítő, vagy liszt

4 dl víz, vagy zöldség alaplé, esetleg jó minőségű zöldségleves por, vagy kocka.

2 EK Olívaolaj, vagy vaj, szerintem az eredeti recepttel szemben ez jobban harmonizál a zsenge kukoricával.

1 kis gerezd zúzott fokhagyma

Fűszerezés: egyben díszítés néhány tekerés a feketebors vagy színes grillbors malommal, frissen reszelt szerecsendió, egy csipet őrölt koriander, és római kömény a tetejére hintve. Valamint a friss korianderlevél.

Elkészítés:

A kukoricát a zsiradékon megsózva, cukrozva, fokhagymázva fedő alatt inkább gőzölve pároljuk, majd liszttel, a kesudió porral vagy keményítővel meghintjük, elkeverjük és felöntjük a zöldség erőlevessel, vagy a vízzel és zöldség kivonatokkal. Hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk. Tálaláskor a friss fűszerekkel meghintjük. Ha úgy döntünk, hogy egészben rakjuk hozzá a pirított kesudiót akkor ezt is közvetlenül az étkezés előtt tegyük bele!

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek hús nélküli levesek Tovább
Édes kukoricaleves pirított kesudióval Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Instagram fotó Instagram fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr312092999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard