Levesbáró

Szoljanka leves

Szoljanka leves

Amit mindig is szerettünk az orosz szomszédban

Egyes hagyományok szerint ennek a levesnek az eredete oda nyúlik vissza, amikor a hagyományos orosz vendégszeretet találkozott a szegénységgel. Amikor egy nagyobb társasági összejövetel volt, mindenki vitt magával otthonról egy kis húsfélét a kamrából. Ezeket összefőzték és elkészült a közös étel.…

Szoljanka leves Tovább
Albondigas Mexikói húsgombóc leves

Albondigas Mexikói húsgombóc leves

A kép forrása internet                                                                                                               A mexikói húsgombóc  levesnek levesnek számtalan változata van. Azért ezt mutatom meg nektek, mert szerintem ez a legjobb. A rizses húsgombóc nem annyira száraz mint…

Albondigas Mexikói húsgombóc leves Tovább
Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

A bográcsba zsiradékra (ez most éppen libazsírra) ráöntöm az összevágott vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, és pirítom. Fűszerezem ételízesítő a Magi Ízvarázs granulátummal ezt kaptam, egyébként nagyon jó! Állandó kevergetés mentén lepirítom, majd hozzáadom a kockára vágott húst, és ezzel…

Bográcsgulyás Tovább
Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves

Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves

A világ legjobb levesei

(A kép forrása internet) Ezt  levest nehéz bármilyen kategóriába besorolni. Ha akarom sűrű krémleves, ha akarom köretes húsétel, ha pedig egytálételnek, netán főzeléknek nézem akkor sem tévedtem túl nagyot. De nem ez a lényeg! hanem nagyon finom, és tápláló! Ha itthon akarod  megfőzni akkor néhány…

Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves Tovább
A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály

A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály

Ha bárhol, bármikor, bármilyen, bármennyi, ételt készítesz mindig kóstolj!

Ezt a képet egy jótékonysági rendezvényen készítették munkatársaim. Éppen a Gundel Károly Vendéglátó Szakiskola növendékei segítettek. Persze a végső teszt eredménye: Adhatjátok! Kóstolás alapszabályai: A készülő ételeknél fontos, az előkészített nyersanyagot mindig kóstold meg! pl.: savanyú…

A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály Tovább
süti beállítások módosítása