Levesbáró

Albondigas Mexikói húsgombóc leves

Albondigas Mexikói húsgombóc leves

vm0313h_mexican-meatball-soup_s4x3.jpg
A kép forrása internet                                                                                                              

A mexikói húsgombóc  levesnek levesnek számtalan változata van. Azért ezt mutatom meg nektek, mert szerintem ez a legjobb. A rizses húsgombóc nem annyira száraz mint a rizs nélküli párja hiszen több nedvességet képes felszívni. A darált füstölt kolbász, pedig a fűszereken kívül nagyon finom ízt ad az egész masszának.  

 

    Gombócok

  • 25 dkg Darált marha, vagy sertés hús 
  • 25 dkg Darált puha füstölt kolbász (chorizo) azért a magyar is megteszi 
  • egy egész tojás
  • két gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg főtt rizs (nyersen kb. 5 dkg)
  • néhány szál vágott koriander 
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt római kömény 

             

  A leves

 

  • 1,5 liter húsleves, ha nincs készen leveskockából, vagy levesporból porból 
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma összevágva
  • 1 fej zeller gumó
  • 40 dkg kockázott paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt római kömény 
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál összevágott koriander
  • 1 nagyobb összevágott cukkini
  • só a leves sósságától függően
  • fél teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál 'chipotle', füstölt jalapeno paprika, ha hozzájuttok. 
  • Ízlés szerint további chili paprika
Szólj hozzá! nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Albondigas Mexikói húsgombóc leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Instagram fotó Instagram fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr238690724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard