A kép forrása internet
A mexikói húsgombóc levesnek levesnek számtalan változata van. Azért ezt mutatom meg nektek, mert szerintem ez a legjobb. A rizses húsgombóc nem annyira száraz mint a rizs nélküli párja hiszen több nedvességet képes felszívni. A darált füstölt kolbász, pedig a fűszereken kívül nagyon finom ízt ad az egész masszának.
Gombócok
- 25 dkg Darált marha, vagy sertés hús
- 25 dkg Darált puha füstölt kolbász (chorizo) azért a magyar is megteszi
- egy egész tojás
- két gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 15 dkg főtt rizs (nyersen kb. 5 dkg)
- néhány szál vágott koriander
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
A leves
- 1,5 liter húsleves, ha nincs készen leveskockából, vagy levesporból porból
- 1 nagyobb fej vöröshagyma összevágva
- 1 fej zeller gumó
- 40 dkg kockázott paradicsom
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál összevágott koriander
- 1 nagyobb összevágott cukkini
- só a leves sósságától függően
- fél teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál 'chipotle', füstölt jalapeno paprika, ha hozzájuttok.
- Ízlés szerint további chili paprika