Ezt a képet egy jótékonysági rendezvényen készítették munkatársaim. Éppen a Gundel Károly Vendéglátó Szakiskola növendékei segítettek. Persze a végső teszt eredménye: Adhatjátok!
Kóstolás alapszabályai:
- A készülő ételeknél fontos, az előkészített nyersanyagot mindig kóstold meg! pl.: savanyú káposzta hátha túl savanyú, túl sós. Füstölt húsok leve is gyakran megtréfálhat.!
- Soha ne egyél bele! Gusztustalan, de ami ennél is rosszabb a szánk mikró flórája a nyálunkban kedvező körülmények közé kerülve egy idő után súlyos ételmérgezést okozhat!
- Ha több összetevőt keverünk össze fontos hogy elemenként is , de összességében is finom legyen!
- Csak olyan ételt adj másoknak amit magadnak, és családodnak is odaadnád!
- Soha ne sózz, fűszerez rutinból, mert az összetevők gyakran változnak. pl. Ízesítők, fűszerkeverékek!
- Mindig úgy kóstoljunk hogy a keverő, vagy szedőkanállal csepegtessünk egy kistányérra, evőkanálra, Ezt semmilyen körülmények között ne tedd vissza az ételbe!
- Tálalás előtt, különösen ha egy kicsit előbb készült el az étel kóstold meg! pl a durva szemű só később oldódik, kihűlhetett, stb!