Levesbáró

A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály

A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály

Ha bárhol, bármikor, bármilyen, bármennyi, ételt készítesz mindig kóstolj!

ferencvaros_fozes_2006_okt_031.jpgEzt a képet egy jótékonysági rendezvényen készítették munkatársaim. Éppen a Gundel Károly Vendéglátó Szakiskola növendékei segítettek. Persze a végső teszt eredménye: Adhatjátok!

Kóstolás alapszabályai:

  • A készülő ételeknél fontos, az előkészített nyersanyagot mindig kóstold meg! pl.: savanyú káposzta hátha túl savanyú, túl sós. Füstölt húsok leve is gyakran megtréfálhat.!
  • Soha ne egyél bele! Gusztustalan, de ami ennél is rosszabb a szánk mikró flórája a nyálunkban kedvező körülmények közé kerülve egy idő után súlyos ételmérgezést okozhat!
  • Ha több összetevőt keverünk össze fontos hogy elemenként is , de összességében is finom legyen!
  • Csak olyan ételt adj másoknak amit magadnak, és családodnak is odaadnád!
  • Soha ne sózz, fűszerez rutinból, mert az összetevők gyakran változnak. pl. Ízesítők, fűszerkeverékek!
  • Mindig úgy kóstoljunk hogy a keverő, vagy szedőkanállal csepegtessünk egy kistányérra, evőkanálra, Ezt semmilyen körülmények között ne tedd vissza az ételbe!
  • Tálalás előtt, különösen ha egy kicsit előbb készült el az étel kóstold meg! pl a durva szemű só később oldódik, kihűlhetett, stb!
Szólj hozzá! Mesterkurzus Tovább
A főzés során követendő 7 legfontosabb szabály Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr978682362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard