Levesbáró

Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves

Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves

A világ legjobb levesei

ajiaco.jpg(A kép forrása internet)

Ezt  levest nehéz bármilyen kategóriába besorolni. Ha akarom sűrű krémleves, ha akarom köretes húsétel, ha pedig egytálételnek, netán főzeléknek nézem akkor sem tévedtem túl nagyot. De nem ez a lényeg! hanem nagyon finom, és tápláló!

Ha itthon akarod  megfőzni akkor néhány összetevőt változtatni kell benne. 

Hozzávalók 4 főre: 

Burgonya szétfövő fajta 0,50

Burgonya saláta fajta pl. kifli 0,50

Csirke hús 0,60

Kukorica zsenge 0,20 ha csöves 1 kg

Zeller gumó 0,15

Kapribogyó 0,10

tejföl 0,30

Koriander zöld 

Só 0,02

Petrezselyem

Ízlés szerint zöld csípős paprika szeletek

Köretnek ( nem tévedés ) főtt rizs és érett avokádó (nálunk ez a legnehezebb!)

Elkészítés

A csirke színhúst egyben sós vízben felteszed főni. Hozzáadod a zellert és a kukoricát. Mikor félig megfőtt ekkor következik az összevágott salátának való krumpli. A másik fajtát érdemes egy külön edényben megfőzni, mert ez összetörve sűríti meg a levesünket. Amikor a csirke megfőtt villával szétszaggatjuk és külön tányéron tálaljuk. A levest még utolsó forrásánál meghintjük az összevágott koriander zölddel.

Ez az étel annyiban is különleges, hogy a család minden tagja az asztalnál maga állítja össze a saját adagját. A főzeléknek tűnő levesből, a kapribogyóból, a húsból, a tejfölből, esetleg csípős paprika szeletből, rizsből és az avokádóból. 

 

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Ajiaco Kolumbiai csirkés burgonyaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr928684906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard