Levesbáró

Koreai gyógyító leves Chueotang

Koreai gyógyító leves Chueotang

Korea healing soup Chueotang

chueotang-380565.jpg

Koreában az őszi hidegek alkalmával főzik ezt a levest. Úgy tartják, hogy sok vitamin van benne, és felfűti testünket. Idős ázsiai barátom Han. Sokszor ajánlotta, hogy kóstoljam meg ezt a levest. Mivel itthon lehetetlen beszerezni az iszaphalat melyből készül ezért valahogy mindig elmaradt. Az ő édesanyja a főtt halat lefejtette a szálkákról és a levesbe turmixszolta. Ez által kicsit hasonlít a mi passzírozott halászlénkre, az állaga. Itthon készülhetne csíkhalból, de az védett, ezért gondoltam, hogy a makréla, vagy afrikai harcsa is szóba jöhet ebben a receptben. Szerintem meg éri a faradságot próbáljátok ki! Néhány összetevőt nem írtam bele, mert nálunk még nem láttam szezám levelet, és koreai páfránylevelet sem. De bébi spenót levél is helyettesítheti!

Hozzávalók 4 személyre

1,5 kg hal pikkelyezve, kibelezve

15 dkg szójabab paszta. Koreában ez érlelt, fermentált. Ázsiai boltban hozzájuthatunk

1-2 EK vörös chili paszta

¼ kínai kel

1 csomag újhagyma

1 kisebb darab gyömbér

1-2 db zöldpaprika, bátrabbak a csípőset válasszák, hiszen ez fűti igazán a szervezetünket.

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 TK paprika lehet chili is

Só, bors, szecsuani bors,

Elkészítés

A halakat a sóval, az újhagymák fehér részével, és a gyömbérrel, a paprikával főzzük meg. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Majd a főt hús fejtsük le szálkákról, gerincről. Vagy az egészet a főző lébe tegyük vissza és turmixszoljuk le. Vagy csak egy részét és a húst darabokba hagyjuk, és ezt választottam. Ismét tegyük a tűzre és keverjük hozzá a szójapasztát, a chili pasztát, a kínai kel leveleket az összeszeletelt zöldpaprikát, és a maradék hagyma zöldjét. A paprikát, és ha szükséges még a fűszereket. Mit mondjak fázásról szó sem volt! A chili tényleg felhevít!

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Koreai gyógyító leves Chueotang Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Horvát bableves Horvát bableves
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7611944879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard