Tegnap este a Corvin Plazában a felső emeleten lévő Ázsiai étteremben ettem ezt a levest és ez adta az ötletet, hogy otthoni elkészítésre alkalmas receptet megossza veletek. Egyébként a hazai ázsiai éttermek színvonalához képest ízlett. Megjelenésében, állagában is megfelelőnek találtam. Ők a húsmentes változatát készítik. Amit a kép is tanúsít! Ha a családot szereti a csípős ízeket, akkor ezt sok százmillió ember kedvelt levesét érdemes velük is megkóstoltatni. persze ez egy saját recept, amúgy Levesbárósan.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sertés hús hajszál vékonyra vágva
30 dkg tofu csíkok
10 dkg szár zeller csíkok
1 db sárgarépa csíkozva
4 tojás
Néhány szem shitake gomba
Néhány darab fafül gomba, mivel ez szárítottan kerül, hozzánk áztassuk be és ez után csíkozzuk
1 kisebb csomag újhagyma zöldjével együtt felkarikázva
1 liter csirkeleves
1 dz. bambuszrügy csíkozva
4 tojás enyhén felverve
Ízesítők
1 EK ecet, ha lehet rizsből,
1 EK cukor vagy édesítő
Bors fekete, vagy fehér ízlés szerint
1-2 EK kukoricakeményítő ettől lesz szép tükrös áttetsző az ételünk
1 TK Darált chili paprika, itthon cseresznyepaprika
1 -2 TK szezámolaj
1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sertés csíkokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymát keverjük hozzá, majd a keményítő felével összekeverjük, hagyjuk egy kicsit pácolódni. A csirke alaplevet feltesszük, wokban vagy, lábosban forrni és belerakjuk a húst, rövid főzés után a gombákat, majd ezt követik a zöldségek az újhagyma, tofu, fűszerezzük, és ízesítjük. A keményítőt kevés hideg vízzel keverjük csomó mentesre és sűrítsük be a levesünket. Legvégül vékony sugárba csurgassuk a tojást hozzá, majd ez után elkeverve már tálalhatjuk is.