Levesbáró

Százmilliók kedvence a kínai csípős savanyú leves

Százmilliók kedvence a kínai csípős savanyú leves

Hundreds of millions of Chinese favorite spicy sour soup

edes_savanyu_leves.jpg

Tegnap este a Corvin Plazában a felső emeleten lévő Ázsiai étteremben ettem ezt a levest és ez adta az ötletet, hogy otthoni elkészítésre alkalmas receptet megossza veletek. Egyébként a hazai ázsiai éttermek színvonalához képest ízlett. Megjelenésében, állagában  is megfelelőnek találtam. Ők a húsmentes változatát készítik. Amit a kép is tanúsít! Ha a családot szereti a csípős ízeket, akkor ezt sok százmillió ember kedvelt levesét érdemes velük  is megkóstoltatni. persze ez egy saját recept, amúgy Levesbárósan.

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg sertés hús hajszál vékonyra vágva

30 dkg tofu csíkok

10 dkg szár zeller csíkok

1 db sárgarépa csíkozva

4 tojás

Néhány szem shitake gomba

Néhány darab fafül gomba, mivel ez szárítottan kerül, hozzánk áztassuk be és ez után csíkozzuk

1 kisebb csomag újhagyma zöldjével együtt felkarikázva

1 liter csirkeleves

1 dz. bambuszrügy csíkozva

4 tojás enyhén felverve

Ízesítők

1 EK ecet, ha lehet rizsből,

1 EK cukor vagy  édesítő

Bors fekete, vagy fehér ízlés szerint

1-2  EK kukoricakeményítő ettől lesz szép tükrös áttetsző az ételünk

1 TK Darált chili paprika, itthon cseresznyepaprika

1 -2 TK szezámolaj

1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sertés csíkokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymát keverjük hozzá, majd a keményítő felével összekeverjük, hagyjuk egy kicsit pácolódni. A csirke alaplevet feltesszük, wokban  vagy, lábosban forrni és belerakjuk a húst, rövid főzés után a gombákat, majd ezt követik a zöldségek az újhagyma, tofu, fűszerezzük, és ízesítjük. A keményítőt kevés hideg vízzel keverjük csomó mentesre és sűrítsük be a levesünket. Legvégül vékony sugárba csurgassuk a tojást hozzá, majd ez után elkeverve már tálalhatjuk is.

 

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Százmilliók kedvence a kínai csípős savanyú leves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Harira leves Harira leves
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9011660786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard