Levesbáró

Citrom, mandarin, narancs krémleves

Citrom, mandarin, narancs krémleves

Lemon, tangerine, orange cream soup

spotorno_126.jpgNagy hőségben jéghidegen, kitűnő desszert, vagy levespótló. Azért ezt a képet töltöttem fel, mert arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ez a leves ilyen citrommal  a legfinomabb, és főleg a legbiztonságosabb. Különös gonddal kell megmosnunk a citrusokat, ha a héját fel akarjuk használni. Gyakran látom receptekben, főzőműsorokban, hogy a nem hívják fel a figyelmünket arra, hogy vagy bio módon termesztett gyümölcsök héját tegyük ételeinkbe, vagy ha ez nem lehetséges akkor legalább gondosan mossuk meg, és hideg vízben áztassuk, majd miután szárazra töröltük ekkor reszeljük le. Erre azért van szükség, mert erős gombaölő mérgekkel kezelik a leszedés után, a kereskedelmi forgalomba szánt termést hogy megakadályozzák a gyors penészedést.

Ugyan így készülhet ez a levesünk mandarinból, narancsból, vérnarancsból is.

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész citrom és a sárga héját reszeljük le, levét facsarjuk ki

2-3 Ek cukor, vagy édesítő

1 dl 20% tejföl

1 dl főzőtejszín

1 Ek finomliszt vagy étkezési keményítő, vaníliás pudingpor

1 csipet só

szegfűszeg, egész fahéj, kis darab vanília rúd, vagy kivonat. 

Elkészítés:

Nagyon egyszerű a fűszereket kevés vízzel legalább 10 percig forraljuk (ezt hívjuk redukciónak), és leszűrve ehhez adjuk a citromlevet és a reszelt héjat 1 kb. 1 liter vízzel főzzük fel majd a liszttel, vagy a többi sűrítővel elkevert tejszínes tejfölös habarást adjuk hozzá. Kiforraljuk, és előbb hideg vizes fürdőben, majd hűtőben hűtsük ki.

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek hús nélküli levesek Tovább
Citrom, mandarin, narancs krémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Főzzünk a szabadban! Főzzünk a szabadban!
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr508901256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard