A kép jobb sarkában a fehér ládában látható kumato , nagy kedvencem küllemre olyan mintha éretlen volna. Ellenkezőleg nagy finom érdemes megkóstolni!
Nálunk itthon nagy kedvenc a paradicsomleves. Megszámlálhatatlan változata készül a nagyvilágban. Talán Olasz felmenőim, miatt nekem a magyaros Anyukám főzte recept mellett ez a kedvenc. Azt nem tudom megmagyarázni, miért a bazsalikom, és paradicsom párosítása elválaszthatatlanok egymástól, egy sor olasz, de még angol receptek szerint is. A gyanúm az hogy azért a mediterrán hatás ez. Ez egy alapváltozat a kilenc éves Barnám is ezt meg tudja főzni annyira egyszerű!
Egy ajánlat nektek! Általában az Olaszok hámozzák a paradicsomot, én ezt elhagyom a botmixer megoldja ezt a kérdést és a hasznos rostokra úgy is nagy szükségünk van
Még egy érdekesség nincs cukor, liszt benne!
Hozzávalók 4 személyre:
1,2-1,5 kg húsos paradicsom (vagy olasz konzerv egész paradicsom)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 szál zeller, vagy kisebb gumó
1 evőkanál zsiradék, olíva olaj
2,5 dl zöldségleves vagy leveskocka kockából
1 csokor friss bazsalikom
1 Tkanál só
A megmosott paradicsomot a zöldséglevesben a hagymákkal, a zellerrel puhára főzzük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, botmixerrel, vagy turmix géppel pépesítjük.