Miért szeretem azt a levest, mert laktató minden olyan fontos alkotó elem benne van amire egy könnyű nyári ebédhez, vagy vacsorához szükségünk lehet. Ráadásul tipikusan olyan étel, amellyel megszerettethetjük a brokkolit gyerekeinkkel. Én egy ropogós barna kenyérrel szeretem!
- 20 dkg ömlesztett sajt
- 8 dl csirkehúsleves, vagy 2 Ek levespor vízzel
- 2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 Ek fokhagymapor, vagy 2 gerezd pépesítve
- 1-2 Ek étkezési keményítő
- 1 csomag petrezselyem zöld
- reszelt sajt Cheddar, Gouda, Trappista Elkészítés :
- Egy fazékban olvasszuk fel a vajat közepes lángon, adjuk hozzá az összevágott vöröshagymát Cook vöröshagymát vajban, amíg lágy. Keverjük hozzá a brokkolit és öntsük fel húslevessel, vagy a levesporos vízzel és fedjük be és főzzük, 10-15 perc alatt megpuhul, a fagyasztott még hamarabb akár 5-10 perc is elegendő.
- Vegyük takarékra a lángot és tegyük hozzá a összedarabolt krémsajtot ha lágyabb egyszerűen kaparjuk ki a dobozból. álladó keverés mellett olvasszuk fel (könnyen odaég!)
- Ez után :Egy kis tálban keverjük össze a tejet, tejszínt és a vizet habverővel keverve adjuk hozzá a keményítőt és főzzük bele a levesbe. a végén hintsük meg az összevágott petrezselyem zölddel.
- Tálalásnál hintsük meg reszelt sajttal.