Sokan nem lelkesednek a spenótért. Levesnek elkészítve pedig különösen ritkán találkozol vele az étlapokon. Pedig nagyon finom, liszt nélkül is készíthető, ráadásul aznap a baby is ezt eheti. Elkészítésében is nagyon egyszerű, azt viszont nem mondhatjuk, hogy szép.
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg spenót
2 szál petrezselyem gyökér zölddel együtt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 db burgonya
2 dl kókusztej, ha tejivó vagy akkor tejszín
1 csipet feketebors
1 Tk só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és megmossuk, nagyjából összedaraboljuk, és kb 1,2 dl vízzel feltesszük főni, sózzuk. Mikor megfőtt hozzáadjuk a kókusztejet az őrölt borsot. A végén összeturmixoljuk. Tálaljuk