Ezt a kitűnő Örmény levest várhatóan eredeti formájában nagy valószínűséggel nem fogjátok otthon elkészíteni. De esetleg áthangszerelve legalább a érzés kedvéért lehet, hogy belefogtok.
A leves maga egy tartalmas zöldséges húsleves, az igazi izgalom ezután jön a fülecskék. Ez egy hagyományos gyúrt tészta amibe piciny friss majorannával és szeván örmény fűszerkeverékkel beízesítjük, sózzuk és összekeverjük. A kinyújtott tésztából pogácsa szaggatóval köröket vágunk ki majd egyik felébe kicsiny halmokat teszünk, kis kanállal kicsiny hús tölteléket rakunk rá, és fül formát alakítunk ki belőle. Mindenképpen érdemes száradni hagyni egy kicsit. Ez után főzhetjük a levesbe.
A fülek mérete, formája a türelmünktől és ügyességünktől függ. Egyes elvetemültek akár tortellinire is gondolhatnak.
A churut az örmény konyha különleges tartósított ízesítője. Tulajdonképpen tejet több hétig savanyítanak és érlelnek és különböző zöld fűszerekkel(csombor, petrezselyem, zeller és egyéb zöldekkel) az alvadékot leszűrik és összegyúrják és ilyen formára alakítják. Ez erősen savanykás és sokáig eláll. Amikor a levesbe belefőzik, tejfölös pikáns ízt ad neki. Talán nem szentségtörés ha tejföllel citromlével zöld fűszerekkel pótolhatjuk.