A húslevesek egyik bajnoka a fácánleves. Bár most vadászati tilalom van rá. De ez nem vonatkozik az internetre, itt még tisztítva konyhakészen és elejthető! Ha meg akarod lepni magad, vagy szeretteidet próbáld ki!
Hozzávalók 4 személyre:
1 db fácán
2-3 sárgarépa
2-3 petrezselyem gyökér zöldjével együtt
1 db zeller
1 karalábé
2-3 db gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
esetleg néhány szem kelbimbó
néhány szem egész bors,
2-3 szegfűszeg és boróka bogyó
Elkészítés:
Az előkészített fácánt miután előfőzted, vagy lehaboztad, fűszerezd meg add hozzá a zöldségeket, lassan sok órán keresztül gyöngyözve főzzed! Tésztabetétnek házi finommetéltet, vagy csigatésztát külön érdemes mellé kifőzni. Amikor elkészült drótszitán átszűrőd akkor aranyló tiszta húslevest kapsz. A főtt hús ha lefejted a csontról, a főtt zöldséget egy külön tálra teszed az asztalra megkönnyíted a családnak az étkezést
Ha a fácán vadászatból kerül hozzánk akkor nincs kellőképpen kivéreztettve, ezért érdemes sós vízben felforralni, ezt leöntve, majd leöblítve újra felengedni és főzni. Így lesz gyönyörű tiszta aranysárga levesünk.