Többen kértétek, hogy ennek az eredeti Székelyföldi csorba receptjét adjam meg. Most megteszem. A csorba a román konyha legalapvetőbb étele. Ilyen leveseket készíthettek már a honfoglaló Magyarok is, úgy hogy a múlt ködébe vész, hogy kik kezdték ezen a módon elkészíteni ezt savanykás kiváló levest.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg csontos hús borjú, sertés,
2 csokor újhagyma
3 db sárgarépa (murok)
1 db karalábé
1/4 fejeskáposzta
20 dkg zöldbab (zöldpaszuly)
1- 2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl tejsavó ennek hiányában citromlé
2 Tk só
1 csipet feketebors
1 cs. lestyán
Elkészítés:
Ezt kivételesen nem írom le, hiszen meg tudjátok nézni ezt eredetiben!
https://www.youtube.com/watch?v=AZIMjSP6rjo