Levesbáró

FORRÓ ALMALEVES  GYÖMBÉRREL, TÉPETT  JÉRCEMELLEL

FORRÓ ALMALEVES GYÖMBÉRREL, TÉPETT JÉRCEMELLEL

A forró, hússal készült gyümölcsleves

forro_almaleves_gyomberrel_tepett_jercemellel.jpg

A húsos gyümölcsleves receptek  legnagyobb tárháza Erdély!  Ez egy igazán egyszerű, szokatlan különlegesség. Ha maradék sült csirkém van, otthon akkor ebből is percek alatt készíthetek egy könnyű ebédet, vacsorát.

FORRÓ ALMALEVES

GYÖMBÉRREL, TÉPETT

JÉRCEMELLEL

HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:

1 nagyobb alma,

1 kis gumó gyömbér,

1,5 dl savanykás fehérbor,

4 evőkanál gyümölcscukor

fahéj, szegfűszeg ízlés szerint

2 evőkanál liszt

1 dl tejszín

20 dkg jércemell

vagy sült csirke maradék

ELKÉSZÍTÉS:

Felteszünk egy lábasban vizet forralni a fahéjjal, a szegfűszeggel és a gyümölcscukorral.

Az almát kis kockákra vágjuk, a gyömbért pedig gyufa méretűre. A főzővízbe beletesszük

a bort és az alapanyagokat. Elkészítjük a habarást a lisztből és a tejszínből, ezzel levesünket

behabarjuk – vigyázva hőkiegyenlítéssel – hogy a tejszín ne ugorjon össze. (sokunk számára gusztustalan, amikor a tejzsír cseppek formájában kicsapódik) Csak egyszer kell

felforralni, hogy az almadarabok ne főjenek szét. Az almalevest ízlés szerint citromlével még

ízesíthetjük, ha a bor nem lenne elég savanyú. A csirkemellet vékonyra veregetjük, csak

sózzuk és kevés zsiradékon világosra vagy ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor a csészékbe

tépegetjük a csirkét és rámerjük a még forró, habos levest.

Szólj hozzá! Különleges leves húsos leves Tovább
FORRÓ ALMALEVES GYÖMBÉRREL, TÉPETT JÉRCEMELLEL Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett
  • Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt. Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr628676578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard