Levesbáró

Görög bableves

Görög bableves

FASSOULADHA

gorog_bableves.jpg

GÖRÖG BABLEVES

FASSOULADHA

Archimedes barátom Budapesten élt, sokáig szomszédom volt. Előszeretettel tanítgatott görög étel specialitásokra és próbálta megszerettetni velem az Ouzo-t. A görög bablevest is tőle tanultam, bár egy kicsit átalakítottam, hogy beférjen a mai rohanó főzési ritmusba. Így ezt a levest akár negyed óra alatt is el lehet készíteni, és diétázóknak, vér- cukorszintre ügyelőknek, lisztérzékenyeknek is ajánlom.

HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:

A legfinomabb a nagy szemű futóbabból, de ha nagyon gyorsan akarjuk elkészíteni akkor, 1 doboz előfőzött nagy szemű

konzerv bab

20 dkg füstölt pulykacomb

2 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva

2 közepes sárgarépa

1/4 friss zeller

2 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

fél csésze olívaolaj

1 teáskanál friss oregano

1 csomó petrezselyem

bors

só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Az olaj egyik felében megdinszteljük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a zellert, majd

rádobjuk a csíkokra vágott pulykacombot, a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott

paradicsomot. Borsozzuk, majd felengedjük vízzel, hozzáadjuk a konzerv

babot. Amíg fő, ezzel párhuzamosan az olaj másik felében ledinszteljük a finomra vágott

vöröshagymát, és a legvégén hozzáadjuk levesünkhöz. Amikor kész, a vágott friss

oregánot és petrezselyemzöldet tetejére szórjuk, így tálaljuk. Ne ijedjünk meg, ez a sok

vöröshagyma a sűrítő anyag, de a hagyma erős ízét a frissen vágott petrezselyemzöld

és oregano selymesíti.

 

Szólj hozzá! Különleges leves nemzetközi levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek húsos leves Tovább
Görög bableves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Babgulyás, kihal mint az ősállatok? Babgulyás, kihal mint az ősállatok?
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Mediterrán zöldséges sült csirkeleves Mediterrán zöldséges sült csirkeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr318666544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard