BORÓKÁS ŐZRAGU LEVES
GESZTENYÉVEL
ÉS GNOCCHI-VAL
Kevés jó vadétel recept ismert nálunk. Ez még jobban igaz a levesekre. Ez egy üdítő kivétel. Az Olasz Alpok hangulatát idézi!
HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:
40 dkg ôzcomb
4 dl tejszín
20 dkg tisztított gesztenye
1 db sárgarépa
1 fej zeller
1 db citrom leve
2 közepes fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
olaj a pirításhoz
8 szem borókabogyó
só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára
vágott őzhúst, megpirítjuk, majd húslevessel felengedjük (ezt készíthetjük kockából is).
Amikor a hús félkeményre megfôtt, beletesszük a kockára vágott zöldséget,
gesztenyét, borókabogyót, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Amikor megpuhult,
tejszínnel felengedjük. A végén ízlés szerint sóval, borssal, citromlével ízesítjük, beledobjuk
a gnocchi-t, ennek 2-3 perc főzési idő elegendő (vigyázat, hamar szétfő!). Ez a tészta olasz unokatestvére a
nudlinknak, de sokkal több benne a burgonya. Ha a nudli fiú ez mindenképpen lány!