Levesbáró

Blahai gombócleves

Blahai gombócleves

Egy Gödöllői igazán tartalmas raguleves

blahai_gombocleves.jpg

HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:

30 dkg sertéscomb

15 dkg vegyes zöldség

3 dkg vaj

fél fej vöröshagyma

5 dkg gomba

5 dkg zöldbab

1 cs. friss petrezselyemzöld

1 kk. tárkony

fél dl tejszín

fél citrom leve

5 dkg liszt

1 db babérlevél

só, ôrölt bors

A gombóchoz:

30 dkg burgonya

1 db tojás

5 dkg liszt

reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

A kockára vágott húst vajon a finomra vágott hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk

a kockára vágott vegyes zöldségeket és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük

petrezselyemzölddel, vágott tárkonnyal. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a cikkekre

vágott gombát és a zöldbabot. Visszapirítjuk zsírjára, lisztszórással sûrítjük, majd vízzel vagy

csontlével felengedjük, hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet.

Összeállítjuk a gombócot: a fôtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk, hozzá-

adjuk a tojást, sót, borsot, friss petrezselyemzöldet, szerecsendiót és annyi lisztet,

hogy formálható legyen. A levesünket kiforraljuk és beleszaggatjuk a gombócokat, végül

készre főzzük.

Szólj hozzá! Különleges leves Magyaros leves Tovább
Blahai gombócleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Brüsszeli leves kvartett Brüsszeli leves kvartett

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr828654370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard