HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:
30 dkg sertéscomb
15 dkg vegyes zöldség
3 dkg vaj
fél fej vöröshagyma
5 dkg gomba
5 dkg zöldbab
1 cs. friss petrezselyemzöld
1 kk. tárkony
fél dl tejszín
fél citrom leve
5 dkg liszt
1 db babérlevél
só, ôrölt bors
A gombóchoz:
30 dkg burgonya
1 db tojás
5 dkg liszt
reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott húst vajon a finomra vágott hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk
a kockára vágott vegyes zöldségeket és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük
petrezselyemzölddel, vágott tárkonnyal. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a cikkekre
vágott gombát és a zöldbabot. Visszapirítjuk zsírjára, lisztszórással sûrítjük, majd vízzel vagy
csontlével felengedjük, hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet.
Összeállítjuk a gombócot: a fôtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk, hozzá-
adjuk a tojást, sót, borsot, friss petrezselyemzöldet, szerecsendiót és annyi lisztet,
hogy formálható legyen. A levesünket kiforraljuk és beleszaggatjuk a gombócokat, végül
készre főzzük.