Levesbáró

Utolsó kommentek:

papramorgó 2021.02.16. 00:58:33

Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle szart tenni? Különösen a leveskockát, az nem magyar ételbe való műizé! Felhívom a figyelmét, hogy "Miután ismét felforrt elkészült." - nem készült el! A rántást alaposan kiforraljuk, hogy az elveszítse a nyers lisztízét! A tejföllel elég egyet rottyantani, nem a rántással! Ezek alapvető, elemi dogok! Ebbe a levesbe csülköt főzni merénylet a gasztronómia ellen!

Bejegyzés: Pincehelyi disznótorosleves

papramorgó 2021.02.16. 00:42:53

Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?@Levesbáró:

Bejegyzés: Nyírségi burgonya gombócleves

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.30. 19:18:00

Nagyon szomorú. hogy nem vagy képes egy működő receptet reprodukálni. Levesbáró tuning ...

Bejegyzés: Pincehelyi disznótorosleves

takacsveca93 2018.09.02. 20:24:05

Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költenek a magyarok a legtöbbet egyébként. Online követem az újságokat itt www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-30-08-2018-0/

Bejegyzés: Jókai bableves

élhetetlen 2018.05.13. 16:45:27

Kedves Báró, régen beszéltünk. Csak, ha van kedved, keresd meg a kutyatlanul.blog.hu blogon két ragulevesemet. Az egyik egy fácán, ami nekem azért nem mindennap jut, a másik saját fejlesztés, bárány raguleves, tálaláskor már csont, és csontszilánk nélkül.
A receptedhez. Igen, jó trükk, hogy a kolbászt egészben főzöd, mert különben annyi paprikás zsír jön ki belőle, hogy ehetetlen lesz a leves. A csipetke. Nálam a lapított pici játszik, azaz fél kézzel nyomom a tészta szélét laposra, és aprókat csipkedek le, ezzel viszont működik a szárítás. Ha olyan kedvem van, még a barátaimnak is szoktam csinálni. Pár perccel tovább kell főzni, de nem ázik el, semmi gond vele, és van, ha hirtelen kell. Jó főzőcskézést.

Bejegyzés: Jókai bableves

Petra033 2018.05.13. 12:23:52

Pedig érdemes lenne a nagybabhoz visszatérni a tarka helyett, én már évek őra virágbabból főzöm a bablevest és hatalmas különbség. Ajánlom próbáld ki egyszer.

Bejegyzés: Jókai bableves

Kumari aki Nilüfer 2018.04.13. 12:32:04

Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szabadon lóg, és esetleg hullik bele az ételbe...

Bejegyzés: Bográcsgulyás a Gulyáskantinban

takacsveca93 2018.03.22. 16:23:08

Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spórolni pedig úgy érdemes, hogy online újságokat nézek :) www.ujsagomat.hu/lidl/

Bejegyzés: Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

takacsveca93 2018.02.25. 14:54:12

Inycsiklandozóan néz ki. Újságból szoktad nézni az akciókat és elmenni a boltba? Vagy piacozol?
www.ujsagomat.hu/penny-market/

Bejegyzés: Orjaleves

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.12. 22:04:47

@élhetetlen:
Általában én is teszek néhány tányérba, de nem mindenki szereti, így csak módjával :)

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

élhetetlen 2018.01.10. 15:14:30

@Andrass9: „nem vagyok egyedül a kevéske leveszöldség használatával!”. Én nem csak belefőzöm, bele is tálalom. Karikára vágva, jól is néz ki, és szeretem. Az egyik barátom is szereti. A hülye vicc! Az anyósa is belefőzte a zöldséget, aztán kiszedte, és kidobta a tyúkoknak. A zöldség kocsonyás tányérba rakása neki akkora szentségtörés lett volna, hogy még a kedvenc veje kedvéért sem követte el. Nehéz az élet.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

Levesbáró 2018.01.10. 08:26:13

@Andrass9: Nagyon örültem a hozzászólásodnak, mert a blog létrehozásánál az volt a célom, hogy rakjunk össze egy olyan felületet, ahol kedvet csinálunk a főzésnek, és értékeljük a finom ételeket. Nem vonjuk kétségbe mások tudását, tapasztalatát értékeit. Külön értékes volt számomra, hogy saját tapasztalatodat osztottad meg velünk, nem mint kommentgladiátor harcoltál! Köszönöm szépen.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.09. 21:58:06

Végre nem vagyok egyedül a kevéske leveszöldség használatával! Már csak 1 doboz van hátra a 14-ből, amit 4 napja főztem, de én megoldom a szomszédok etetésével a többletet (cserébe meg kapok én is tőlünk, amikor nekem nincs).
Doboz ügyben mi a Carte D'Or fagyisat használjuk, szintén remek, bár az íves végei miatt nem olyan gazdaságos az eltevése.
Nálam a hús/víz arány kicsit elhúz a víztöbblet felé, viszont sokáig főzöm. A mostani 4,5 kg kocsonyahús (a száraz nélkül) 8 liter vízzel indult, és így lett 14 tányér a nagycsontok nélkül.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

Levesbáró 2018.01.09. 18:38:05

@élhetetlen: Kitűnő ötlet a fagyasztás köszönöm!

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

élhetetlen 2018.01.09. 17:19:36

@commentes nikk: Bocs, csak már a harmadik voltál, aki olyat mondott, amit szerintem nem kellene. Bőven elég lenne a nem szeretem, én nem eszem meg, stb. Nem kellene más által szeretett ételekre az undorító, okádék, stb. kifejezést használni. Felejtsd el a felsőbbrendű kiszólásomat, még az úriembert se használjuk, mondjuk azt, hogy normális ember nem használ ilyen kifejezéseket olyan kajára, amit sokan szeretnek, megesznek. (A véleményed lehet ez, de így leírni nem kéne, szerintem).

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

commentes nikk 2018.01.09. 17:00:45

@commentes nikk: ja, benéztem, azt hittem, hogy a theus nevűnek írtam először. Ettől még a nincs teáskanál elmélet nagy marhaság.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

commentes nikk 2018.01.09. 16:58:23

@élhetetlen: szó sem volt felsőbbrendűségről. A szőrös bőrdarabos kocsonya meg szerintem full undorító. Ha neked tetszik, edd, egészségedre. Egyébként valaki írta, hogy a töpörtyű meg a főzelékek milyen gusztustalanok, hát én meg azokat szeretem, szóval ebből kár feszkót csinálni. Sőt, a disznósajtot is szeretem.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

commentes nikk 2018.01.09. 16:56:52

@GGy: most accountot váltottál, vagy a másik kommentelő ügyvédje vagy? Mellesleg tök béna dolog benyögni, hogy nem vitatkozom veled, azt jelenti, hogy: igazad van, csak furkó vagyok belátni :))))) Majd ha indokolni is tudsz, akkor gyere vissza.

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

élhetetlen 2018.01.09. 16:01:52

@commentes nikk: Ezt abbahagyhatnátok. „mert ilyen szőrös-bőrös okádék cuccok”. Neked is csak azt tudom mondani, amit theus-nak mondtam: „Nem mondta a mamád…”. Hidd el, attól még nem leszel felsőbb rendű ember, hogy nem szereted a körömpörköltöt, vagy a pacalt. Nem ezen múlik.... (Azon már inkább, hogy amit más esetleg szeret, arra nem mondod, hogy okádék).

Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
süti beállítások módosítása