Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle szart tenni? Különösen a leveskockát, az nem magyar ételbe való műizé! Felhívom a figyelmét, hogy "Miután ismét felforrt elkészült." - nem készült el! A rántást alaposan kiforraljuk, hogy az elveszítse a nyers lisztízét! A tejföllel elég egyet rottyantani, nem a rántással! Ezek alapvető, elemi dogok! Ebbe a levesbe csülköt főzni merénylet a gasztronómia ellen!
Kedves Báró, régen beszéltünk. Csak, ha van kedved, keresd meg a kutyatlanul.blog.hu blogon két ragulevesemet. Az egyik egy fácán, ami nekem azért nem mindennap jut, a másik saját fejlesztés, bárány raguleves, tálaláskor már csont, és csontszilánk nélkül.
A receptedhez. Igen, jó trükk, hogy a kolbászt egészben főzöd, mert különben annyi paprikás zsír jön ki belőle, hogy ehetetlen lesz a leves. A csipetke. Nálam a lapított pici játszik, azaz fél kézzel nyomom a tészta szélét laposra, és aprókat csipkedek le, ezzel viszont működik a szárítás. Ha olyan kedvem van, még a barátaimnak is szoktam csinálni. Pár perccel tovább kell főzni, de nem ázik el, semmi gond vele, és van, ha hirtelen kell. Jó főzőcskézést.
Pedig érdemes lenne a nagybabhoz visszatérni a tarka helyett, én már évek őra virágbabból főzöm a bablevest és hatalmas különbség. Ajánlom próbáld ki egyszer.
Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spórolni pedig úgy érdemes, hogy online újságokat nézek :) www.ujsagomat.hu/lidl/
@Andrass9: „nem vagyok egyedül a kevéske leveszöldség használatával!”. Én nem csak belefőzöm, bele is tálalom. Karikára vágva, jól is néz ki, és szeretem. Az egyik barátom is szereti. A hülye vicc! Az anyósa is belefőzte a zöldséget, aztán kiszedte, és kidobta a tyúkoknak. A zöldség kocsonyás tányérba rakása neki akkora szentségtörés lett volna, hogy még a kedvenc veje kedvéért sem követte el. Nehéz az élet.
@Andrass9: Nagyon örültem a hozzászólásodnak, mert a blog létrehozásánál az volt a célom, hogy rakjunk össze egy olyan felületet, ahol kedvet csinálunk a főzésnek, és értékeljük a finom ételeket. Nem vonjuk kétségbe mások tudását, tapasztalatát értékeit. Külön értékes volt számomra, hogy saját tapasztalatodat osztottad meg velünk, nem mint kommentgladiátor harcoltál! Köszönöm szépen.
Végre nem vagyok egyedül a kevéske leveszöldség használatával! Már csak 1 doboz van hátra a 14-ből, amit 4 napja főztem, de én megoldom a szomszédok etetésével a többletet (cserébe meg kapok én is tőlünk, amikor nekem nincs).
Doboz ügyben mi a Carte D'Or fagyisat használjuk, szintén remek, bár az íves végei miatt nem olyan gazdaságos az eltevése.
Nálam a hús/víz arány kicsit elhúz a víztöbblet felé, viszont sokáig főzöm. A mostani 4,5 kg kocsonyahús (a száraz nélkül) 8 liter vízzel indult, és így lett 14 tányér a nagycsontok nélkül.
@commentes nikk: Bocs, csak már a harmadik voltál, aki olyat mondott, amit szerintem nem kellene. Bőven elég lenne a nem szeretem, én nem eszem meg, stb. Nem kellene más által szeretett ételekre az undorító, okádék, stb. kifejezést használni. Felejtsd el a felsőbbrendű kiszólásomat, még az úriembert se használjuk, mondjuk azt, hogy normális ember nem használ ilyen kifejezéseket olyan kajára, amit sokan szeretnek, megesznek. (A véleményed lehet ez, de így leírni nem kéne, szerintem).
@élhetetlen: szó sem volt felsőbbrendűségről. A szőrös bőrdarabos kocsonya meg szerintem full undorító. Ha neked tetszik, edd, egészségedre. Egyébként valaki írta, hogy a töpörtyű meg a főzelékek milyen gusztustalanok, hát én meg azokat szeretem, szóval ebből kár feszkót csinálni. Sőt, a disznósajtot is szeretem.
@GGy: most accountot váltottál, vagy a másik kommentelő ügyvédje vagy? Mellesleg tök béna dolog benyögni, hogy nem vitatkozom veled, azt jelenti, hogy: igazad van, csak furkó vagyok belátni :))))) Majd ha indokolni is tudsz, akkor gyere vissza.
@commentes nikk: Ezt abbahagyhatnátok. „mert ilyen szőrös-bőrös okádék cuccok”. Neked is csak azt tudom mondani, amit theus-nak mondtam: „Nem mondta a mamád…”. Hidd el, attól még nem leszel felsőbb rendű ember, hogy nem szereted a körömpörköltöt, vagy a pacalt. Nem ezen múlik.... (Azon már inkább, hogy amit más esetleg szeret, arra nem mondod, hogy okádék).
papramorgó 2021.02.16. 00:58:33
Bejegyzés: Pincehelyi disznótorosleves
papramorgó 2021.02.16. 00:42:53
Bejegyzés: Nyírségi burgonya gombócleves
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.30. 19:18:00
Bejegyzés: Pincehelyi disznótorosleves
takacsveca93 2018.09.02. 20:24:05
Bejegyzés: Jókai bableves
élhetetlen 2018.05.13. 16:45:27
A receptedhez. Igen, jó trükk, hogy a kolbászt egészben főzöd, mert különben annyi paprikás zsír jön ki belőle, hogy ehetetlen lesz a leves. A csipetke. Nálam a lapított pici játszik, azaz fél kézzel nyomom a tészta szélét laposra, és aprókat csipkedek le, ezzel viszont működik a szárítás. Ha olyan kedvem van, még a barátaimnak is szoktam csinálni. Pár perccel tovább kell főzni, de nem ázik el, semmi gond vele, és van, ha hirtelen kell. Jó főzőcskézést.
Bejegyzés: Jókai bableves
Petra033 2018.05.13. 12:23:52
Bejegyzés: Jókai bableves
Kumari aki Nilüfer 2018.04.13. 12:32:04
Bejegyzés: Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
takacsveca93 2018.03.22. 16:23:08
Bejegyzés: Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
takacsveca93 2018.03.22. 16:22:22
Bejegyzés: Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
takacsveca93 2018.02.25. 14:54:12
www.ujsagomat.hu/penny-market/
Bejegyzés: Orjaleves
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.12. 22:04:47
Általában én is teszek néhány tányérba, de nem mindenki szereti, így csak módjával :)
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
élhetetlen 2018.01.10. 15:14:30
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
Levesbáró 2018.01.10. 08:26:13
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.09. 21:58:06
Doboz ügyben mi a Carte D'Or fagyisat használjuk, szintén remek, bár az íves végei miatt nem olyan gazdaságos az eltevése.
Nálam a hús/víz arány kicsit elhúz a víztöbblet felé, viszont sokáig főzöm. A mostani 4,5 kg kocsonyahús (a száraz nélkül) 8 liter vízzel indult, és így lett 14 tányér a nagycsontok nélkül.
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
Levesbáró 2018.01.09. 18:38:05
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
élhetetlen 2018.01.09. 17:19:36
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
commentes nikk 2018.01.09. 17:00:45
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
commentes nikk 2018.01.09. 16:58:23
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
commentes nikk 2018.01.09. 16:56:52
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
élhetetlen 2018.01.09. 16:01:52
Bejegyzés: A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya