Levesbáró

Curry-s édesburgonyaleves

Curry-s édesburgonyaleves

currys_edesburgonya_leves.jpg

Ahogy a magyar termesztésű édesburgonya, vagy batáta kezd tért hódítani egyre jobb árakat látok az üzletekben. Bár a kutatók szerint a két burgonyafajtának összetevői nagyon hasonlatosak, a reformtáplálkozás hívei értékesebbnek tartják a nálunk már hagyományosnak tekinthető fajtáknál. Remélem a sok magas antioxidánst tartalmazó lila burgonya is hasonló karriert fog befutni nálunk. Mindenesetre én nagyon megszerettem, az Indiai ízesítés amúgy is közel áll a lelkemhez ezért is osztom meg veletek ezt a kitűnő receptet. Ráadásul nagyon hamar elkészül. Sokan krémlevesnek ismerik, de így hamisgulyásosnak szerintem jobban néz ki!

Hozzávalók 4 személynek:

1-3-5 db Kb. 1Kg. Édesburgonya (batáta) (néha gigantikus méretűekkel lehet találkozni) megtisztítva kockára vágva

1 db közepes vöröshagyma megtisztítva apróra vágva

2-3 gerezd fokhagyma megtisztítva apróra vágva

2-3 érett paradicsom, esetleg ennek megfelelő paradicsomkonzerv

1 TK étolaj, ghi, vaj

1 TK Garam masala

1 diónyi friss gyömbér megtisztítva, reszelve

1-2 TK só

1 TK Asafoetida

1-2 TK Curry fűszerkeverék

1 TK Római kömény

½ TK curry paprika

Díszítésnek Joghurt, tejföl, Kókusztejszín, friss koriander levél, vagy petrezselyem zöld

Elkészítés:

A zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd rátesszük az összevágott burgonyákat. Kevergetés mellett pirítjuk, meghintjük a fűszerekkel, sózzuk. Felengedjük vízzel, de még jobb, ha zöldség alap lével. Rövid főzés után el is készül. Vigyázz nagyon hamar megfő, ráadásul a forró levesben is után puhul a burgonya!

Szólj hozzá! nemzetközi levesek hús nélküli levesek liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek Különleges konyhák Tovább
Curry-s édesburgonyaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • A legfinomabb belga reformleves mindenkinek A legfinomabb belga reformleves mindenkinek
  • Mediterrán zöldséges sült csirkeleves Mediterrán zöldséges sült csirkeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr5312157071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard