Levesbáró

Édesvízi rákleves a nagy klasszikus!

Édesvízi rákleves a nagy klasszikus!

River water crab soup is a great classic!

A fotót az Eszterházy Barokk Főzőfesztiválon készítettem, köszönet érte! Nagy álmom, hogy Magyarországon ismét lehessen rákot halászni. Ifjú szakácsként barátaimmal még Zala megye patakjaiban, sikerült szép példányokat találni.  Ez a sajnos csak ínyencség csak a kristálytiszta vizekben képes…

Édesvízi rákleves a nagy klasszikus! Tovább
Nagyszüleink gyógyszere a galambleves

Nagyszüleink gyógyszere a galambleves

Our grandparents medicine: pigeon soup

  A fotót az Eszterházy Barokk Főzőfesztiválon készítettem, köszönet érte! Hajdanán súlyos kórságból lábadozóknak, erősen megfázott, immunhiányos betegeknek főzték ezt a méltatlanul elfeledett leves. Elkészítésének legnagyobb nehézsége, a beszerzés, esetleg a magas ár. Elődeinknél ez nem jelentett…

Nagyszüleink gyógyszere a galambleves Tovább
Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak!

Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak!

Wild boar soup with vegetables,not only hunters!

A képet az Eszterházi Barok Főzőfesztiválon készítettem, köszönet érte! Vaduljunk egy kicsit! Miért is érdemes vaddisznóból levest készíteni? A vadakra jellemző, hogy húsuk kevésbé zsíros, viszont ízekben, ásványi anyagokban gazdagabbak, és karakteresebb ízűek, mint tenyésztet állatoké. Sokak,…

Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak! Tovább
süti beállítások módosítása