Levesbáró

Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak!

Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak!

Wild boar soup with vegetables,not only hunters!

zoldseges_vaddiszno_leves.jpgA képet az Eszterházi Barok Főzőfesztiválon készítettem, köszönet érte!

Vaduljunk egy kicsit!

Miért is érdemes vaddisznóból levest készíteni? A vadakra jellemző, hogy húsuk kevésbé zsíros, viszont ízekben, ásványi anyagokban gazdagabbak, és karakteresebb ízűek, mint tenyésztet állatoké. Sokak, mint én is inkább megvásárolom ezeket, mint puskát, esetleg nyilat ragadva folytatnám-e ezt ősi beszerzési mesterséget. Így nem kell lemondanunk azokról a kulináris élményekről, amit ezek a különleges ételek biztosítanak.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg színhús (vásárlásnál vagy lapockát, vagy a szárazabb combot válasszuk, bevállalósak dönthettek a már kockázott, és olcsóbb vegyes hús mellett is, ezt azoknak ajánlom, akik szeretik az esetleges cupákokat is. A gazdagabb ízek kárpótolnak titeket.

2 szál sárgarépa karikázva

2 szál petrezselyem gyökér zölddel együtt karikázva

1 fej vöröshagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma zúzva

30 dkg. Burgonya kockára vágva

20 dkg gomba

2 dl tejföl

1 Ek liszt. vagy étkezési keményítő esetleg más sűrítő

1-2 Tk só

1-2 Ek zsiradék

1 Tk fűszerpaprika

Néhány szem egész bors, borókabogyó, csipet kakukkfű, tárkony, zsálya, levendula, babérlevél.

Elkészítés:

A zsiradékon megpirítjuk a megsózott húskockákat, majd hozzátesszük hagymákat és a zöldségeket és a gombát, valamint a fűszereket és tovább dinszteljük. Többször kavargatva, lefedve, ha szükséges kevés csont alap lével felöntve pároljuk, mikor majdnem megpuhult felengedjük kb. 1liter folyadékkal, hozzáadjuk a burgonyát és puhára főzzük, és a tejfölt a liszttel simára keverve hozzáöntjük, és kiforraljuk.

 

depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up.jpgRégi szabály, hogy a vadakat enyhébben, és inkább zöld fűszerekkel ízesítsük.

Ha tejfölösen habarunk egy ételt célszerű kevés liszttel simára keverni, majd néhány kanál forró levest hozzákanalazol, és így öntsd hozzá a levesedhez. Ezzel elérheted, hogy nagyon szép sima lesz, nem látni benne apró fehér szemcséket! (amit a képen látsz)

Szólj hozzá! Világjáró Különleges leves húsos leves A világ legjobb levesei Nagyi-Napi recept Tovább
Zöldséges vaddisznó leves, nem csak vadászoknak! Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr4010414564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard