Levesbáró

Kakasleves zsájával és májgaluskával

Kakasleves zsájával és májgaluskával

Cock soup with sage and liver dumplings

A kakas nem egy sütni való jószág, viszont pörköltnek és levesnek is kitűnő. Sokáig kell főzni, és szárazabb és erősebb izom rostokat tartalmaz a húsa e miatt sokkal tartalmasabb, erősebb levest, ételt lehet belőle főzni, mint a csirkéből. A zsálya egy különleges ízesítője. A saját belsőségéből,…

Kakasleves zsájával és májgaluskával Tovább
Káposztás bableves (kis titokkal)

Káposztás bableves (kis titokkal)

Bean soup with cabbage and smoked pork

Ez egy igazi Szabolcsi klasszikus. Gyakran a füstölt sonkák főzésénél megmaradt lének egy igazán izgalmas felhasználási módja. A paraszti táplálkozásra mindig jellemző volt, hogy semmi sem ment kárba. Tulajdon képen nem is hiányzik belőle a hús. Annál is inkább mert a bőrből a csontból kifőtt…

Káposztás bableves (kis titokkal) Tovább
Csicsóka krémleves  (ezt feltétlenül meg kell kóstolnod!)

Csicsóka krémleves (ezt feltétlenül meg kell kóstolnod!)

Jerusalem artichoke cream soup(remélem jó a fordítás!)

Azok közé tartozom akiknek szerencséjük volt hallani Dr. Dinya Zoltán professzor, táplálkozással kapcsolatos tanításait. Őt idézve: a jövőbeni egészségünk azon is múlhat, hogy a bennünk élő hasznos baktériumokat milyen módon tápláljuk, és mennyire tudjuk megóvni őket. Ebben segít inulin tartalma…

Csicsóka krémleves (ezt feltétlenül meg kell kóstolnod!) Tovább
süti beállítások módosítása