Párma szó hallatán természetesen sonka jut eszünkbe, ezért gondoltam, hogy egy ottani gyűjtésem gyöngyszemét osztom meg veletek, amelyben nincs sonka! Azt már sárgadinnyével szeletelve előételnek megettük!
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg canneillini bab és csicseri borsó konzerv (Bonduelle és Tescóban) láttam
20 dkg árpagyöngy
15 dkg sütőtök
1 sárgarépa
1 zeller gumó
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipaprika
1-2 db jó minőségű leveskocka, vagy granulátum.
1 dl tejszín
2 Ek extra olívaolaj
1Tk tengeri só
1 csipet fekete bors
Elkészítés:
Főzőedényünkbe öntsünk olíva olajat majd hevítsük, de vigyázzunk ne égjen meg! Tegyük hozzá az összevágott zöldségeket, hagymákat és dinszteljük, ez után engedjük fel vízzel, öntsük hozzá a beáztatott árpagyöngyöt *mikor majdnem megpuhult öntsük hozzá a kockára vágott sütőtököt, és a bab és csicseri borsó keveréket. Fűszerezzük, sózzuk.
Díszítésnek parmezánt reszeljünk a tetejére, és főtt spagetti adhatunk hozzá.
- a parmezán reszeléséhez legjobb eszköz a mandolin, persze itt ne a hangszerre gondolj! Ez egy vékony szeletelő. Annak idején a szarvasgombához fejlesztették ki. Ha nincs egy jobb zöldségtisztító is megteszi szépen faragni tudod a Parmezánt. Nagyon szép pelyheket tudsz készíteni. Sajnos ha előreszelve veszed az már nem az igazi!
- *sajnos nálunk nagyon sokszor raktárak mélyén évekig tárolják az árpagyöngyöt, ezért célszerű főzés elött akár 8-10 órával elötte beáztatni