Levesbáró

Pármai leves (zuppa di Parma)

Pármai leves (zuppa di Parma)

Parma soup

parmai_leves_1.jpg

Párma szó hallatán természetesen sonka jut eszünkbe, ezért gondoltam, hogy egy ottani gyűjtésem gyöngyszemét osztom meg veletek, amelyben nincs sonka!  Azt már sárgadinnyével szeletelve előételnek megettük!

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg canneillini bab és csicseri borsó konzerv (Bonduelle és Tescóban) láttam

20 dkg árpagyöngy

15 dkg sütőtök

1 sárgarépa

1 zeller gumó

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csipet chilipaprika

1-2 db jó minőségű leveskocka, vagy granulátum.

1 dl tejszín

2 Ek extra olívaolaj

1Tk tengeri só

1 csipet fekete bors

 Elkészítés:

Főzőedényünkbe öntsünk olíva olajat majd hevítsük, de vigyázzunk ne égjen meg! Tegyük hozzá az összevágott zöldségeket, hagymákat és dinszteljük, ez után engedjük fel vízzel, öntsük hozzá a beáztatott árpagyöngyöt *mikor majdnem megpuhult öntsük hozzá a kockára vágott sütőtököt, és a bab és csicseri borsó keveréket. Fűszerezzük, sózzuk.

Díszítésnek parmezánt reszeljünk a tetejére, és főtt spagetti adhatunk hozzá.depositphotos_12630331-3d-businessman-showing-thumb-up.jpg

  • a parmezán reszeléséhez legjobb eszköz a mandolin, persze itt ne a hangszerre gondolj! Ez egy vékony szeletelő. Annak idején a szarvasgombához fejlesztették ki. Ha nincs egy jobb zöldségtisztító is megteszi szépen faragni tudod a Parmezánt. Nagyon szép pelyheket tudsz készíteni. Sajnos ha előreszelve veszed az már nem az igazi!
  • *sajnos nálunk nagyon sokszor raktárak mélyén évekig tárolják az árpagyöngyöt, ezért célszerű főzés elött akár 8-10 órával elötte beáztatni
Szólj hozzá! Tovább
Pármai leves (zuppa di Parma) Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Bográcsgulyás a Gulyáskantinban Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya A legfinomabb alvó levesünk, a kocsonya
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt. Egy eredeti német egytálétel, gulyás, eredeti fordításban pörkölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr238754540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard