Jövő héten várhatóan ismét itt lesz a hideg. Jól fog jönni egy belsőleg melengető leves! A világban nagy divatja van a mexikói ételeknek. Oda származó barátom mutatta meg annak idején ezt az ételt. Nehéz besorolni, mert ha akarom leves, ha pedig másképp nézzük, akkor pedig egytálétel. Persze a mi gulyásunkat is nehéz bárhova kategorizálni. Brutálisan jó próbáld ki!
Hozzávalók 4 személyre
½ Kg csirke, vagy pulykacomb filé vagy sertés lapocka lapokra vágva
1-2 db. vöröshagyma kockára vágva
1-2 db színes paprika kockára vágva
1-2 szál sárgarépa kockára vágva
1-2 zöld chili paprika szeletelve, ha bátrak vagyunk. Persze az erezetet kivágva csökken a „fűtőértéke”
2-3 db paradicsom kockára vágva
2-3 gerezd fokhagyma zúzva
1EK chili con carne fűszerkeverék
1-2 EK zsiradék
15 dkg külön kifőzött széles metélt
1-2 TK füstölt paprika
1 TK Római kömény
1 TK Őrölt koriander
Díszítésnek a kis csokor petrezselyem, vagy friss koriander.
Elkészítés:
A húsokat megsózzuk, fűszerezzük, majd forró zsiradékban megpirítjuk, ha sertésből készítjük, akkor fedő alatt félig megpároljuk. A szárnyasok várhatóan a zöldséggel együtt megpuhul! De a pirítás itt sem maradjon el! Ez után tegyük bele a sárgarépát, a hagymákat, paprikát, majd ismét lefedve dinszteljük tovább. A végén engedjük fel csont lével vagy vízzel, de akkor szükségünk lesz néhány leveskockára vagy (nekem bejött a Maggi Ízvarázs) ízesítő. Persze a sóval akkor óvatosan kell bánnunk, mert ezek tartalmazhatják szinte összes elegendő mennyiséget. A végső forralásnál tegyük bele a paradicsomot, és díszítésként a levélzöldeket, és a külön sós vízben megfőtt tésztát.