Levesbáró

Mexikói húsos tésztaleves

Mexikói húsos tésztaleves

mexikoi_csirkes_tesztaleves.jpg

Jövő héten várhatóan ismét itt lesz a hideg. Jól fog jönni egy belsőleg melengető leves! A világban nagy divatja van a mexikói ételeknek. Oda származó barátom mutatta meg annak idején ezt az ételt. Nehéz besorolni, mert ha akarom leves, ha pedig másképp nézzük, akkor pedig egytálétel. Persze a mi gulyásunkat is nehéz bárhova kategorizálni. Brutálisan jó próbáld ki!

Hozzávalók 4 személyre

½ Kg csirke, vagy pulykacomb filé vagy sertés lapocka lapokra vágva

1-2 db. vöröshagyma kockára vágva

1-2 db színes paprika kockára vágva

1-2 szál sárgarépa kockára vágva

1-2 zöld chili paprika szeletelve, ha bátrak vagyunk. Persze az erezetet kivágva csökken a „fűtőértéke”

2-3 db paradicsom kockára vágva

2-3 gerezd fokhagyma zúzva

1EK chili con carne fűszerkeverék 

1-2 EK zsiradék

15 dkg külön kifőzött széles metélt

1-2 TK füstölt paprika

1 TK Római kömény 

1 TK Őrölt koriander

Díszítésnek a kis csokor petrezselyem, vagy friss koriander.

Elkészítés:

A húsokat megsózzuk, fűszerezzük, majd forró zsiradékban megpirítjuk, ha sertésből készítjük, akkor fedő alatt félig megpároljuk. A szárnyasok várhatóan a zöldséggel együtt megpuhul! De a pirítás itt sem maradjon el! Ez után tegyük bele a sárgarépát, a hagymákat, paprikát, majd ismét lefedve dinszteljük tovább. A végén engedjük fel csont lével vagy vízzel, de akkor szükségünk lesz néhány leveskockára vagy (nekem bejött a Maggi Ízvarázs) ízesítő. Persze a sóval akkor óvatosan kell bánnunk, mert ezek tartalmazhatják  szinte összes elegendő mennyiséget. A végső forralásnál tegyük bele a paradicsomot, és díszítésként a levélzöldeket, és a külön sós vízben megfőtt tésztát.

2 komment nemzetközi levesek húsos leves A világ legjobb levesei Tovább
Mexikói húsos tésztaleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Kulturált köcsögözés Kulturált köcsögözés
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Cigány lecsó Cigány lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6111959763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2016.11.25. 19:10:30

"Jövő héten várhatóan ismét itt lesz a hideg. Jól fog jönni egy belsőleg melengető leves! A világban nagy divatja van a mexikói ételeknek. Oda származó barátom mutatta meg annak idején ezt az ételt. Nehéz besorolni, mert ha akarom leves, ha pedig másképp nézzük, akkor pedig egytálétel. Persze a mi gulyásunkat is nehéz bárhova kategorizálni. Brutálisan jó próbáld ki!"

Nem gondolt még arra, hogy alanyi lírával is foglalkozzon?
Válasz erre 

Levesbáró 2016.11.28. 11:30:34

Köszönöm szépen, megfontolom!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard