Tegnap kirándultunk, és ellátogattunk Gántra az ország egyetlen bauxit bánya múzeumába. Ebéd időben eszembe jutott, hogy nagyon közel van ide Mór. Régi kedves Éttermem ott a Öreg présház fogadó. Annak idején amikor ott forgattunk akkor tanultam tőlük ezt az ételt. Nagyon kíváncsi voltam változott-e az az óta legendássá vált levesük. Kíváncsiságomat tovább fokozta, hogy a náluk forgatott Ízvadász műsor hozzájárult e méltán híres fogásuk megismertetésében. Ha az általam ismert receptre kíváncsi vagy : http://levesbaro.blog.hu/admin/post/edit/8758134
ha pedig a bográcsos feldolgozásom érdekel:http://izvadasz.blogspot.hu/2011/10/bogracsban-fozes-azovodaban.html. Örömmel tapasztaltam, hogy a továbbra is nagyon igényes, kitűnő a konyha a leves némi változáson ment keresztül, pl. díszítésként reszelt sajtot használnak, de íze állaga kiváló. Még egy észrevételem, hogy kiváló minőségű csirkét használnak, ami újabb jó pont.