Levesbáró

Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

Asparagus cream soup


sved_piaccsoki.jpgMindig is nagyon rangos étel  volt az étkezési spárga. Ezért ha tehetjük érdemes a család étlapjáraNagyon érdekes, megfigyelni, ahogy haladunk észak felé jól látható, hogyan jelennek meg egyre később a zöldségek gyümölcsök. Stockholmban éppen most van a spárga fő szezonja. Mennyire jól érezheti magát, ezt a gigantikus mérete jelzi. Annak idején a spárgakrémleves mint egy melléktermék volt, amikor a fejeket levágtuk és előételnek, vagy köretnek kínáltuk, akkor fás szárat megtisztítottuk és ebből főtt állapotban drótszitán átpaszírozva készült a krémleves. Ma már ezt sokkal egyszerűbb a dolgunk. A turmix és botmixer megbirkózik a a rostos szárral is. 

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg friss spárga  vagy fagyasztott
1 fej vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
7 dl víz vagy zöldségleves esetleg leveskocka

1 db burgonya esetleg édesburgonya a keményítőtartalma kitűnő alapízt kölcsönöz
1 dl zsíros tejszín
1 evőkanál vaj, vagy 1 evőkanál olívaolaj
só, bors,kívánság szerint zöld fűszerek (bazsalikom, snidling, petrezselyem)

Elkészítés 

A megmosott összeaprított spárgát a hagymákkal, az apróra vágott burgonyával együtt sózva fűszerezve puhára főzzük, hozzáadjuk a vajat, vagy olajat, a tejszínt és turmixoljuk. Ha főétkezésnek szánjuk sajtos pirítóst, fokhagymás bagettet stb. adhatunk mellé. A gyerekek nagyon szeretik a készen is kapható levesgolyót, esetleg tortilla chipset is.

Ha nagyon ki akarsz tenni magadért, akkor a zsenge spárgafejeket levághatod, egy nagyobb szűrőben a levesbe mártva megfőzheted, és ezzel is tálalhatod! Egyenként nagyon macerás kiválogatni!

Szólj hozzá! Világjáró hús nélküli levesek A világ legjobb levesei Tovább
Spárgakrémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Forró fehérboros gyömbéres almaleves Forró fehérboros gyömbéres almaleves
  • Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup Gyöngytyúk leves, Guinea fowl soup
  • Bográcsgulyás Bográcsgulyás
  • Instagram fotó Instagram fotó
  • Cigány lecsó Cigány lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr638869838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard