Levesbáró

Vegyes gyümölcsleves

Vegyes gyümölcsleves

Mixed fruit soup

forgatas_2007_febr_19_030.jpgNagy melegben ennél kívánatosabb ételt, mint egy tányér jéghideg gyümölcsleves nem igen tudok elképzelni.Külföldi barátaim bármikor meglátták elcsodálkoztak azon, hogy mi mi mindenből készítünk levest, de amikor megkóstolták akkor már megértették miért is szeretjük.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg vegyes gyümölcs tetszés és idény szerint meggy, cseresznye, alma, barack, körte, szilva.

2 dl tejföl 1 dl főzőtejszín

2 Ek cukor, vagy édesítő

1 csipet só

1 Ek liszt, vagy étkezési keményítő, esetleg főző pudingpor

4 db szegfűszeg

1 kisebb darab fahéj

1 kis darab vanília rúd

édes gyümölcsök esetén 1/2 citrom leve

2 Ek sárgabarack lekvár

ha még tovább fokozzuk az élvezetet adagonként 1 gombóc vanília fagylalt

 

Elkészítés:  1 liter vízben tegyük fel főni a megtisztított, megmosott, ha szükséges kimagozott gyümölcsöket, adjuk hozzá a sót, cukrot, édes fűszereket. A legtöbb esetben egy forrás elegendő! A tejfölt a tejszínt kevés hideg vízzel és a sűrítő liszttel, keményítővel habverővel simára keverjük, és a levesünkhöz lassú sugárba folyamatosan keverve hozzá öntjük. Tegyük bele a levárt és forraljuk ki. Szükség szerint citromlével savanyítjuk. Esetleg további cukorral édesítjük.

 Leggyorsabban a ledugaszolt hideg vízzel felengedett mosogató medencében tudjuk lehűteni, de így csak  20 C-fok környékét érjük el. Ha most betesszük a hűtőbe akkor lesz igazán hideg.

 

 

Szólj hozzá! Különleges leves Magyaros leves hús nélküli levesek A világ legjobb levesei Nagyi-Napi recept Tovább
Vegyes gyümölcsleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Falusi Mariann és Horgas Eszter Falusi Mariann és Horgas Eszter
  • Jókai bableves Jókai bableves
  • Bakonyi Pandúrleves Bakonyi Pandúrleves
  • Ünnepi alkalmakra halászlé Ünnepi alkalmakra halászlé
  • Bolgár sajtos tojásos lecsó Bolgár sajtos tojásos lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://levesbaro.blog.hu/api/trackback/id/tr138785690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Levesbáró

Mostanság, ismét sokunknak nagyon fontos lett egy tányér finom leves. 45 éve készítek mindenféle mennyiségben és összetételben ezekből az igazán fontos ételekből. Nem titkolózom tovább elárulom azokat a recepteket, szakmai fogásokat amelyekről azt hittem, hogy sohasem fogom megosztani másokkal. Ha érdekel titeket lépjetek be a levesek birodalmába!

Keresés

Friss topikok

  • papramorgó: Elkeserítő, hogy lehet egy hagyományos, finom levest így elszúrni! Miért kellett bele mindenféle s... (2021.02.16. 00:58) Pincehelyi disznótorosleves
  • papramorgó: Nem tudom, eredetileg, hogy nézett ki, de most is gyalázatos! Nem beszélni magyar, lenni migráncs?... (2021.02.16. 00:42) Nyírségi burgonya gombócleves
  • takacsveca93: Ha van kedved báró, akkor nézd meg, hogy hogyan lehet spórolni pár kattintással. Élelmiszerre költ... (2018.09.02. 20:24) Jókai bableves
  • Kumari aki Nilüfer: Bizonyára finom minden..de nem szívesen ennék ott, ahol a kiszolgáló hosszú hajú hölgy haja szaba... (2018.04.13. 12:32) Bográcsgulyás a Gulyáskantinban
  • takacsveca93: Bár így kezdőként elég nehéznek találom a receptet, de szeretem a kihívásokat, szóval hajrá! Spóro... (2018.03.22. 16:23) Szinte kötelező húsvéti program : Palócleves

Címkék

A világ legjobb levesei (47) fogyókúrás (8) húsos leves (72) hús nélküli levesek (35) Időutazás (12) instagram (2) Különleges konyhák (15) Különleges leves (81) liszt tej hozzáadott cukornélküli levesek (35) Magyaros leves (45) Mesterkurzus (10) Nagyi-Napi recept (33) nemzetközi levesek (50) Programajánló (13) Világjáró (21) Címkefelhő

Blogajánló

Well done rozé kacsamell Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel. blogkocsma.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2018 július (1)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (3)
  • 2018 február (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 december (1)
  • 2017 október (1)
  • 2017 szeptember (2)
  • 2017 augusztus (2)
  • 2017 július (5)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Minden, amit a levesekről érdemes tudni
süti beállítások módosítása
Dashboard